In zilele reci de iarna, dupa o zi obositoare la munca, o cana cu vin fiert aromatizat cu mirodenii
este tot ce ai nevoie. Te ajuta sa te relaxezi, te incalzeste, dar asta
nu este tot. Vinul fiert are si virtuti terapeutice fiind recomandat in tratarea racelilor, a tusei, gripei, frisoanelor si circulatiei periferice deficitare. Pentru a prepara un vin fiert medicinal ai nevoie de:
un litru de vin rosu, bio sau organic, de calitate superioara
300g de zahar
1-2 cuisoare
1-2 bucati de anason stelat
1-2 batoane de scortisoara rupte in bucati mai mici
2-3 mere taiate felii subtiri
15-20 boabe de piper
coaja de la o portocala bio.
Puneti vinul intr-un vas emailat la foc mic, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, pana ce amestecul este aproape sa dea in clocot, moment in care se trage vasul de pe foc si se poate consuma. In scop curativ, se consuma cate 100 ml de vin fiert, de 2 ori pe zi.
un litru de vin rosu, bio sau organic, de calitate superioara
300g de zahar
1-2 cuisoare
1-2 bucati de anason stelat
1-2 batoane de scortisoara rupte in bucati mai mici
2-3 mere taiate felii subtiri
15-20 boabe de piper
coaja de la o portocala bio.
Puneti vinul intr-un vas emailat la foc mic, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, pana ce amestecul este aproape sa dea in clocot, moment in care se trage vasul de pe foc si se poate consuma. In scop curativ, se consuma cate 100 ml de vin fiert, de 2 ori pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu