Condimente folosite in medicina

Condimentele au fost folosite de secole pentru a da aroma preparatelor si pentru conservarea alimentelor, dar si in medicina. In cazul in care raftul de condimente este gol, ia in considerare sa-ti refaci stocul cu aceste plante pentru ca iti pot salva viata:
Turmeric

Ingredientul activ in curcuma este curcumina, care poate preveni cancerul, bolile neurologice si bolile inflamatorii. Puteti presara sofran de India pe omleta, puteti face ceai sau va puteti bucura de curry!

Ghimbir

Este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a calma stomacul deranjat, dar mai mult decat asta, ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor inflamatorii. Un studiu recent a constatat ca ghimbirul poate fi de pana la 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia.

Oregano

Un studiu al celor de la American Chemical Society a constatat ca oregano are cel mai mare rating antioxidant decat orice planta. Oregano contine, de asemenea, un compus care este eficient in combaterea diabetului. Este anti-microbian si poate fi utilizat pentru a elimina parazitii, alergiile, racelile si gripa, starile de oboseala.

Ardei iute

Contine capsaicina, care are numeroase beneficii pentru sanatate. Un studiu recent a constatat ca cei care mananca alimente condimentate de 6-7 ori pe saptamana au un risc mai scazut de deces prematur. Cei care mananca frecvent alimente condimentate au un risc mai mic de deces de cancer, boli cardiace si respiratorii

Usturoi

Este util pentru inima si sistemul imunitar. Este un antibiotic natural, distruge parazitii si regleaza tensiunea arteriala. Studiile au aratat ca extractul de usturoi inhiba progresul aterosclerozei, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste circulatia. Studiile au aratat, de asemenea, ca usturoiul tocat are efecte anti-cancer.

Scortisoara

Un studiu din 2004 a constatat ca scortisoara regleaza glicemia si nivelul de lipide din sange la bolnavii de diabet de tip 2. Consumul de ceai scortisoara sau de suplimente cu scortisoara dupa o masa poate ajuta la reglarea glucozei. Scortisoara are, de asemenea, proprietati anti-cancer.

Salvia

Este un antioxidant si antiinflamator. Ajuta la imbunatatirea nivelului glicemiei, reduce trigliceridele si creste colesterolul bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu