Vitamine esentiale pentru un par sanatos

Căderea părului intervine atunci când regimul alimentar nu este suficient de bogat în Vitamina B, acid folic, minerale, sulf, zinc. În schimb, pentru a favoriza creşterea părului, este necesară îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul scalpului, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E şi C. Lipsa vitaminei A în organism crează o deficienţă de sebum la nivelul scalpului, rezultând un păr uscat şi fragil.

De ce vitamine are nevoie părul tău pentru a fi sănătos!

Vitamina A - este responsabilă de producerea în cantităţi normale a sebumului, a acelei grăsimi care protejează firul de par şi întreg scalpul. O găsim mai ales în cătină şi în uleiul de cătină, în rădăcina şi mai ales în sucul de rădăcina de morcov, în toate legumele galbene sau portocalii.

Vitamina D - este responsabilă de rezistenţă, de trăinicia firului de par, în absenţa să părul devenind fragil şi subţire. Vitamina D este sintetizată natural de către organism, atunci când ne expunem pielea la soare. O şedinţa de doar un sfert de ora de expunere cu faţă, cu mâinile şi cu gâtul la soare asigura necesarul de vitamina D pentru câteva zile.

Vitamina E - este cea care ajută părul să se regenereze rapid, să crească şi să aibă strălucire. Cea mai bună sursă de vitamina E este uleiul de cătină şi fructul de cătină, consumat ca atare. Vitamina E se mai găsește în uleiul de palmier, uleiul de măsline, avocado și nuci.

Vitaminele din complexul B - sunt esenţiale pentru sănătatea şi frumuseţea părului. Vitamina B3 asigura o bună circulaţie a sângelui în zona scalpului, ajutând la o hrănire normală a rădăcinii părului. O găsim în cerealele integrale, în drojdia de bere, în gălbenuşul de ou, că şi pe vitamina B6, care previne căderea părului, albirea şi decolorarea să, ajutând la menţinerea nuanţei sale naturale.

Fierul - căderea părului datorată deficienţei de fier (anemie feriprivă) este una din cele mai frecvent întâlnite probleme şi dispare când nivelul de fier din organism este iar normal. Pentru compensarea deficitului de fier se recomandă consumul de gălbenuş de ou, de urzică, de spanac, de conopidă, dar şi administrarea unor plante medicinale care favorizează asimilarea acestui oligoelement, cum ar fi rădăcina de brusture, leurdă, rădăcina de cicoare.

Zincul - este esenţial pentru un par sănătos şi rezistent. Deficitul de zinc duce la căderea masivă a părului şi la subţierea firului. Îl găsim în stare naturală mai ales în germenii de grâu, în fulgii de ovăz, în cartofi şi frunzele verzi ale vegetalelor, în scoicile comestibile (stridii).

Siliciul organic - studii arată că o dietă mai bogată în siliciu organic duce la încetinirea apariţiei calviţiei, face părul mai strălucitor, mai elastic şi mai rezistent. Siliciul organic se găsește în ovăz, în ardeii verzi şi roşii, în coajă castraveţilor, precum şi în unele plante medicinale, cum ar fi coadă-calului sau tecile de fasole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu