Printre cele mai frecvente cauze ale tensiunii arteriale crescute se
numără obezitatea, factorul genetic, consumul excesiv de alcool și sare,
stresul, sedentarismul, pilulele contraceptive, analgezicele,
afecțiunile renale etc.
Astfel, dacă te confrunți cu această problemă de sănătate, este extrem
de important să consulți un medic pentru a urma un tratament adecvat.
Totodată, pe lângă tratamentul medicamentos, poți consuma anumite
alimente care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Iată câteva!
Bananele
Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume
cel puțin o banană pe zi. Fructul este una dintre cele mai bogate surse
naturale de potasiu, element care ajută la diminuarea tensiunii
arteriale.
Potrivit unui studiu efectuat în India, consumul a cel puțin două banane pe zi reduce tensiunea arterială crescută.
Țelina
Țelina este un aliment diuretic și depurativ, care elimină substanțele
toxice din organism. De preferință, țelina trebuie consumată crudă, în
salate sau sucuri naturale.
Lămâia
Lămâia ajută la dilatarea vaselor de sânge, făcându-le mai flexibile,
un factor important pentru reducerea tensiunii arteriale. Bea în fiecare
dimineață, pe stomacul gol, un pahar de apă călduță în care ai stors
sucul unei lămâi (fără zahăr).
Usturoiul
Usturoiul este recunoscut pentru calitățile sale extraordinare: reduce
colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și reglează tensiunea
arterială.
Usturoiul se va consuma în stare crudă, pentru a beneficia de toate calitățile sale. O altă opțiune este să consumi, de două ori pe zi, un pahar de apă în care ai diluat 6-8 picături de extract natural de usturoi.
Usturoiul se va consuma în stare crudă, pentru a beneficia de toate calitățile sale. O altă opțiune este să consumi, de două ori pe zi, un pahar de apă în care ai diluat 6-8 picături de extract natural de usturoi.
Suc de ceapă
La fel ca usturoiul, ceapa reduce colesterolul, îmbunătățește
circulația sangvină și reglează tensiunea arterială. Pentru a beneficia
de toate proprietățile sale curative, îți recomandăm să consumi în
fiecare zi o lingură de miere amestecată cu sucul obținut din jumătate
de ceapă crudă.
Miere
Mierea naturală are efect calmant asupra vaselor de sânge, astfel că
persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume
două linguri de miere pe zi.
O altă alternativă este să consumați o linguriță de miere, una de suc
de ghimbir și două lingurițe de semințe de chimen sub formă de pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu