Tratamente naturiste pentru acneea juvenila - felii de castravete

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă

Acneea juvenilă este cea mai răspândită formă de acnee, apare din cauza secreției unei cantități mari de hormoni de câtre organism, astfel că pielea își schimbă aspectul: tenul este gras, apar punctele negre, coșuri inflamate, cu puroi.

Acneea juvenilă este localizată în diverse zone, cea mai afectată fiind faţa, gâtul, umerii, zona cervicală şi pieptul. La acest proces contribuie, în egală măsură, o alimentație dezechilibrată și bogată în grăsimi, cum este fast-food-ul, lactatele și dulciurile, consumate în cantități mari în perioada adolescenței.

Astfel, o primă măsură în tratamentul acestei afecțiuni este consultarea unui medic dermatolog, dar și o îngrijire adecvată a tenului (produsele dermatocosmetice, deși mai scumpe, sunt de mare ajutor). De asemenea, tratamentele naturiste pot fi de mare folos în astfel de cazuri!
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu argilă și lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei.  Astfel, se amestecă 2 lingurițe de argilă cu suc de lămâie și se lasă să acționeze. Se îndepărtează cu apă călduță.

O altă variantă este să amestecați argila, sucul de lămâie și o picătură de ulei esențial de levănțică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măști eficiente. Aceste uleiuri esențiale au acțiune bactericidă, dar și relaxantă.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - felii de castravete

Feliile de castravete proaspăt, aplicate pe zonele cu acnee, pot calma erupţiile inflamate, cu mâncărimi, curăţă în profunzime şi tonifică pielea.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu miere și lămâie

Această mască este ideală pentru curățarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât și lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinație puternică împotriva petelor și a coșurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 lingurițe de miere naturală și un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă și aplic-o pe față, masând ușor pielea. Las-o să acționeze 10 minute și apoi îndepărtează cu apă călduță.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Amestecă 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apă până când obții o pastă, apoi aplic-o pe tenul curat. Lasă masca să acționeze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acționeze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii și distruge bacteriile.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă antiacneică.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - aloe vera

Seva plantei de aloe vera sau gelurile pe bază de aloe fac minuni pentru tenul acneic. Aplicate direct pe zonele cu probleme, acestea reduc inflamaţia şi favorizează cicatrizarea pielii.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu albuș de ou

Pentru tenurile acneice sunt indicate şi măştile cosmetice cu albuş de ou, care curăţă pielea şi o hidratează în acelaşi timp. Pentru un peeling eficient se amestecă un albuş de ou cu miere, ulei de migdale şi făină de ovăz.
Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu aspirină și miere

După ce ai curățat perfect pielea feței, îți poți prepara o mască cu aspirină și miere, care ajută la diminuarea inflamațiilor și la eliminarea bacteriilor din substraturile pielii.

Ai nevoie de trei pastile de aspirină (netamponată), o lingură de miere și o linguriță de apă. Într-un bol, se amestecă aspirina zdrobită cu apa până când se dizolvă, iar apoi se adaugă mierea și se mixează pănă ce totul devine o pastă. Se lasă să acționeze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.

* În funcție de gravitatea acneei, afecțiunea se poate ameliora sau dispărea în decurs de câteva săptămâni dacă tratamentele se aplică constant (2-3 săptămână), fără întreruperi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu