Plante care au efectul unui somnifer

Suferi adesea de insomnie sau ai in somn agitat? Inainte de a apela la medicamente, incearca puterea de vindecare a plantelor. Iata cateva plante care au efectul unui somnifer:

Roinita

Ceaiul de roinita este recomandat pentru persoanele care au probleme cu somnul din cauza stresului. Lasati la infuzat timp de zece minute trei-patru lingurite cu planta. Beti dupa-amiaza, pentru a va relaxa, si seara, inainte de culcare. Acest remediu nu este indicat persoanelor care au probleme cu tiroida.

Salvie

Puteti apela la ajutorul salviei in serile in care simtiti ca sunteti mai agitati si va faceti griji ca nu veti putea inchide ochii. Se poate folosi sub forma de infuzie combinata (doua-trei cani pe zi), de tinctura (30 de picaturi de trei ori pe zi, diluate in putina apa), de pulbere uscata (o lingurita rasa de trei ori pe zi, pe stomacul gol; se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa sau cu ceai. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 7 zile).

Hamei

Din conurile de hamei se poate face si un ceai foarte bun. Lasati la infuzat 15 minute, intr-un vas acoperit, doua lingurite cu planta in 150 ml de apa fierbinte. Beti dupa-amiaza si seara, inainte de a merge la culcare. Infuzia nu este recomandata copiilor si femeilor insarcinate.

Sunatoare

Una dintre plantele care nu dau gres in calmare si aducerea somnului este sunatoarea. Se poate face ceai, dar se poate folosi si sub forma de pulbere, care se tine sub limba, ori tinctura (se iau 30 de picaturi diluate in apa, seara). Are efect de calmare, antidepresiv si somnifer.

Valeriana

Valeriana actioneaza atat asupra sistemului nervos, cat si asupra celui cardiac ca un calmant puternic si astfel indeparteaza teama si stresul. Cea mai buna varianta este tinctura, ce se dilueaza in putina apa si se ia inainte de culcare. Pentru ceai este nevoie de doar o lingurita cu radacina de valeriana maruntita, ce se infuzeaza 15 minute in 150 ml de apa fierbinte.

Ceapa

O cina alcatuita dintr-o salata usoara, din legume proaspete, fara ulei, dar cu multa ceapa, va va ajuta sa ganditi pozitiv si sa va vina somnul mai repede, deoarece aceasta din urma este recunoscuta pentru efectul de calmare, fiind recomandata in special persoanelor bolnave de nervi sau in caz de atac de panica.

Floarea pasiunii

Daca va confruntati cu atacuri de panica, puteti apela la floarea pasiunii. Lasati la infuzat timp de zece minute doua lingurite cu floarea pasiunii in 150 ml apa fierbinte si beti trei cani pe zi, pana cand va recapatati linistea si somnul. Nu este recomandat gravidelor si copiilor!

Levantica

Parfumul florilor de levantica are efect relaxant si face somnul usor. Lasati la infuzat timp de cinci minute o lingurita cu flori de levantica in 150 ml de apa fierbinte. Puteti bea o ceasca dupa-amiaza si una inainte de culcare. De asemenea, pentru a va relaxa inainte de culcare faceti o baie fierbinte in care adaugati cateva picaturi de esenta de levantica.

Tei

Ceaiul de tei are proprietatea de somnifer natural. O infuzie obtinuta din una-doua lingurite cu planta la o cana cu apa fierbinte va va aduce relaxarea de care aveti nevoie. Este recomandat sa fie baut caldut, cu o lingura cu miere, o cana dupa-amiaza si una seara.

Mac

Macul are efect de sedativ si poate fi somniferul de care aveti nevoie. Pentru a va bucura de efectul lui linistitor, puneti o lingurita cu seminte de mac crude intr-o cana cu apa clocotita. Beti o cana cu patru-cinci ore inainte de culcare si inca una inainte de a va baga in pat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu