Cele mai eficiente remedii naturale pentru crampele stomacale

Crampele stomacale sunt diversele tipuri de dureri care apar la nivelul abdomenului, de scurta durata si intense, care pot avea numeroase cauze. Infometarea si comportamentul alimentar haotic, oboseala, afectiunile diverse sau stresul pot cauza crampe stomacale deranjante si greu de suportat fara pilule analgezice.

In timp ce durerea abdominala severa si persistenta necesita investigatii imediate, celelalte tipuri de disconfort in regiune se trateaza si prin metode mai simple. Iata cele mai eficiente remedii naturale pentru crampele stomacale:

1. Marar
Mararul are proprietatea de a combate aerofagia si balonarile abdominale. Aceasta planta amelioreaza durerile percepute ca niste cutite infipte in burta. Mesteca putin marar si bea apa calduta dupa aceea. Te vei simti mai bine in urmatoarele 5 minute.

2. Ananas
Ananasul are actiune digestiva vindecand imediat durerea abdominala. Este benefic sa consumi ananas mai ales pentru senzatia de disconfort care apare in zona abdomenului inferior.

3. Menta
Ceaiul de menta este unul dintre cele mai bune remedii impotriva durerilor abdominale. Acesta relaxeaza muschii abdominali si ajuta la imbunatatirea fluxului biliar. Ceaiul de menta ajuta la o mai buna digerare a alimentelor, mai ales daca va confruntati cu indigestie sau gaze.

4. Lamaia
Indigestia este una dintre cauzele crampelor stomacale si are un dusman de temut: lamaia. Stoarce o lamaie in apa calduta si bea din aceasta licoare vindecatoare. Aceasta stimuleaza productia de acid clorhidric, responsabil pentru descompunerea hranei.

5. Ghimbir
Pentru starea de ameteala, dureri in stomac ori senzatia de voma, ghimbirul este cea mai la indemana si mai eficienta solutie. Acesta contine shogaols si gingerol, doua substante chimica naturale menite a ameliora crampele produse de colici intestinale. Poti adauga si miere de albine in acest ceai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu