Cimbrul de camp folosit pentru acnee

Adolescenti sau adulti, milioane de oameni se confrunta, la un moment in viata, cu acneea, o afectiunea care adesea cauzeaza suferinta psihica. Acneea nu dispare intotdeauna o data cu trecerea la varsta adulta, circa 5% dintre femei fiind afectate si dupa 25 de ani, la fel ca 1% dintre barbati.

Din fericire, ai un aliat de nadejde in lupta cu cosurile, unul chiar mai puternic decat orice crema antiacnee de pe piata. Este vorba de cimbrul de camp (Thymus vulgaris), preparatele care il inclus fiind cele mai eficiente contra acestei probleme dermatologice.

Potrivit cercetatorilor Leeds Metropolitan University, cimbrul de camp are capacitatea de a extermina 100.000 de bacterii pe milimetru patrat, intre care si Propionibacterium acnes - bacteria implicata in declansarea acneei. Mai mult decat atat, cimbrul de camp este delicat cu pielea, in comparatie cu alte preparate antiacneice, care contin peroxid de benzoil (ingredientul activ din orice crema anticosuri).

Specialistii britanici au testat mai multe plante printre care se numara galbenelele, smirna si cimbrul de camp. Toate au reusit sa omoare bacteria care produce acneea, dar singura care a reusit sa aiba efecte mai mari ca cele ale peroxidului de benzoil a fost cimbrul de camp. De asemenea tratamentul natural nu are efecte adverse, cel cu peroxid de benzoil este cunoscut pentru iritatiile provocate.

Oamenii de stiinta au folosit o tinctura de cimbru de camp, pe care au aplicat-o pe fata celor afectati de acnee, iar rezultatele au aparut doar in cateva zile, avand un efect pe termen lung.

Cum se face tinctura de cimbru

Pentru a obtine tinctura de cimbru umpleti o sticla de jumatate de litru cu flori de cimbru de camp, turnati rachiu de secara sau de fructe de 38%-40% alcool pana se umple sticla si, dupa 14 zile de stat in soare, se utilizeaza pentru stergerea tenului. Se foloseste doar dimineata si seara, umezind un disc demachiant. Nu o folositi mai des, deoarece puteti sa va ardeti pielea.

Nota importanta: Este recomandat sa testati aceasta solutie pe o portiune mica a pielii, daca in 5 minute pielea nu se inroseste sau nu apar iritatii puteti sa o folositi pe tot tenul sau in orice zona afectata de acnee.

Pentru dezinfectarea tenului se pot face spalaturi locale sau se pot pune comprese cu decoct din cimbru de camp. Ca sa preparati decoctul folositi doua lingurite cu planta (partea aeriena) la o cana cu apa clocotita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu