Iată, pe larg, câteva dintre beneficiile ceaiului de păducel!
Beneficiile ceaiului de păducel - elixir pentru inimă
Studii realizate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de
ceai de păducel, în cure de foarte lungă durata (6 luni minimum),
previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare,
previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu
vârsta.
Ceaiul din fructe de păducel este un extraordinar tonic cardiac, la fel
ca și extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă
pentru începerea curelor cu păducel este odată cu instalarea sezonului
rece, când aparatul cardiovascular și sistemul nervos fac un mare efort
de adaptare, dar și în perioadele foarte călduroase, când riscul de
infarct crește exponențial.
Păducelul, în special fructele, sunt printre cele mai bine tolerate
medicamente din lume, 98% dintre cei tratați cu extract neprezentând
nici un fel de reactie adversă, iar ceilalți doar simptome usoare.
Tratamentele interne cu păducel sunt recomandate în ischemie cardiacă
(boala coronariană), angina pectorală, valori ridicate ale
colesterolului, hipertensiune arterială, ateroscleroză, tulburări de
ritm cardiac, sechele post-infarct etc.
Beneficiile ceaiului de păducel - reduce anxietatea și depresia
Păducelul este cunoscut și pentru proprietățile sale calmante, de
liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se
recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De
asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.
Ca leac împotriva insomniei se recomandă o cană cu infuzie de păducel,
înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.
Beneficiile ceaiului de păducel - are acțiune antioxidantă
Datorită proprietăților antioxidante pe care le are, păducelul combate
efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind
dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta
previne apariția osteoporozei și a depresiei, îmbunătățind memoria și
concentrarea.
Beneficiile ceaiului de păducel - hepatită
Studii realizate în spitalele din China, atât pe animale, cât şi pe
bolnavii cu hepatită virală de tip B şi C, au arătat că administrarea
extractului de fructe de păducel duce la unii pacienţi la ameliorări
suprinzătoare atât a simptomelor acestor afecţiuni, cât şi a analizelor
de sânge.
Se pare că fructele de păducel au efecte hepatoprotectoare, ajutând la
menţinerea funcţiei celulei hepatice, stimulându-i regenerarea şi
stimulând totodată sistemul imunitar să ţină infecţia sub control. Se
administrează extractul, câte 600 mg pe zi. Rezultate foarte bune se
obţin prin asocierea păducelului cu armurariul (Sylibum marianum).
Mod de administrare
Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe
zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de
capsule și de sirop (4-6 linguri pe zi).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu