Beneficiil consumului de unt de arahide

Untul de arahide este plin de substante hranitoare, inclusiv vitamina E, magneziu, fier, seleniu si vitamina B6. Studiile arata ca oamenii care consuma regulat unt de arahide prezinta risc mai mic de a avea probleme cardiace si diabet. Desigur, conditia este ca portia de unt de arahide sa fie foarte mica. 

Iata care sunt cateva dintre beneficiil consumului de unt de arahide!

1. Iti tine sub control apetitul. Untul de arahide are circa doua grame de fibre la o lingurita, dar si proteine (4 g la aceeasi cantitate), ceea ce inseamna ca este foarte satios. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a aratat ca oamenii care consuma alune sau unt de arahide la micul dejun au o senzatie redusa de foame in decurs de 12 ore, in comparatie cu cei care nu consuma acest aliment. Se pare ca untul de arahide stimuleaza si productia unui hormon care da senzatia de satietate, potrivit divahair.ro. Asadar, consuma cu incredere unt de arahide intre mese, pe post de gustare, si poti fi sigura ca nu vei mai manca asa mult si nici ca vei mai simti senzatia de foame "de lup".

2. Iti protejeaza inima. Untul de arahide este o sursa excelenta de grasimi nesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului "rau" (LDL) si la cresterea colesterolului "bun" (HDL). Un studiu arata ca femeile care au mancat cel putin 5 portii de alune pe saptamana (o portie fiind constituita din 20 de alune sau o lingura de unt de arahide) au prezentat un risc mai mic cu 44% de a dezvolta boli cardiovasculare, in comparatie cu cele care nu consumasera deloc alune. 

3. Te ajuta sa ai un par si o piele stralucitoare si sanatoase. Pentru ca alunele contin biotina, o vitamina din categoria B, care iti face parul lucios si protejeaza scalpul, hranindu-l. Totodata, untul de arahide are vitamina E, dupa cum am spus, iar aceasta este iarasi benefica pentru podoaba capilara, dar si pentru piele. Numeroase cosmetice scumpe de pe piata contin aceasta substanta, dar cel mai bine isi face efectul daca este asimilata prin alimentatie.

4. Iti protejeaza mintea. Un studiu a dezvaluit ca oamenii care au o dieta bogata in niacina prezinta risc cu 70% mai scazut de a dezvolta Alzheimer, iar alunele sunt cele mai bogate in aceasta substanta benefica. 

5. Previne aparitia pietrelor la bila. Desi este o afectiune relativ comuna si adesea fara simptome, ea poate necesita operatie si tinerea unor regimuri destul de complexe. De cele mai multe ori, o persoana nu poate preveni aparitia pietrelor la bila, deoarece este conditionata genetic. Ea afecteaza in mod special femeile, conform studiilor. Totusi, pentru ca alimentatia poate cantari destul de greu in cazul oricarei boli a sistemului digestiv, iti recomandam sa consumi regulat unt de arahide, pentru ca se pare ca acesta scade riscul de a avea astfel de probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu