Alimente pentru anemie

Hemoglobina este formata din fier si proteine. Ambele elemente sunt necesare pentru furnizarea oxigenului si substantelor nutritive in corp. Simptomele anemiei includ o senzatie de furnicaturi pe maini si picioare, depresie, pierderi de memorie, oboseala si slabiciune. Unele dintre principalele cauze ale anemiei sunt deficienta de fier, vitamina B12 sau acidul folic. Un plan de dieta sanatoasa este foarte importanta daca suferi de anemie. Aceasta trebuie sa includa alimente care contin vitamina B12, fier si acid folic.

Fasolea

Toate soiurile de fasole contin sursa mare de fier, dar trebuie sa le prepari in mod corespunzator pentru a obtine beneficii. Fasolea contine acid fitic care blocheaza absorbtia fierului. Cel mai bun mod de a reduce continutul de acid fitic este sa se inmoaie fasolea peste noapte in apa calda inainte de a le gati.

Cand vine vorba de fierul pe care il luam din fasole, soia ajunge in fruntea listei. Doar o ceasca de soia fiarta iti ofera jumatate din necesarul zilnic recomandat de acest mineral. În plus, soia este un aliment cu un continut scazut de grasime si are multe proteine care ajuta la diminuarea anemiei, potrivit clickpentrufemei.ro.

Painea din cereale integrale

Painea din cereale este o sursa buna de fier, de care organismul are nevoie pentru a lupta impotriva deficitului de fier. În timp ce, cerealele integrale au un continut mare de fier, acesta are, de asemenea, inhibitori de fier sub forma de acid fitic, care se reduc automat prin fermentarea boabelor.  

Doar o felie de paine din cereale ofera corpului aproximativ 6 % din necesarul zilnic de fier. Paine este imbogatita cu substante nutritive suplimentare care pot ajuta organismul in lupta impotriva multor boli si de a restabili functiile biologice sanatoase.

Carnea rosie

Carnea rosie, cum este cea de vita si de porc, contine o cantitate mare de fier, care este mai usor de absorbit de organism. Ficatul este cea mai buna optiune pentru a stimula sangele cu fier si vitamine B. Potrivit unor cercetari, ficatul de vita are mai mult de 60 % din necesarul de fier si vitamina B 12, de care ai nevoie zi de zi.

Ouale

Alimentele cu o multime de antioxidanti, precum si alimente bogate in proteine, cum ar fi ouale, ne ajuta sa beneficiem de vitaminele necesare. Ouale contin substante nutritive dietetice cu foarte putine calorii. Un ou mare contine aproximativ 1 mg de fier, care prevede circa 7% nutrienti admisi. Consumul regulat de oua ajuta la construirea articulatiilor puternice si a oaselor.

Untul de arahide

Untul de arahide contine fier, iar doar doua linguri de unt de arahide contine 0,6 mg de fier. Femeile au nevoie zilnic de 18 mg de fier. Un sandwich cu unt de arahide, impreuna cu un pahar de suc de portocale, este suficient. Vitamina C din sucul de portocale va creste absorbtia fierului din untul de arahide. Daca nu iti place gustul de unt, alege ca gustare niste arahide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu