Pentru a castiga batalia cu cancerul, sistemul imunitar trebuie sa fie
intr-o stare perfecta, iar corpul perfect echilibrat. Una dintre
modalitatile prin care oricine poate reduce riscul de cancer este alimentatia. Alimentele naturale pot fi agenti de prevenire care ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Iata ce alimente trebuie sa incluzi in dieta ta pentru a lupta impotriva cancerului:
Curcuma
Potrivit studiilor, curcumina, o componenta a turmericului, distruge celulele maligne Puteti adauga curcuma la orice fel de mancare: omleta, pui, si tot ce altceva va place, pentru a va bucura de beneficiile sale.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra abunda in antioxidanti, polifenoli si proantocianidine. Aceste substante limiteaza cresterea atat a celulelor canceroase cat si a vaselor de sange care hranesc aceste celule. Cu toate acestea, retineti ca numai ciocolata neagra care contine cel putin 70% cacao ofera aceste beneficii de sanatate.
Usturoi
Exista mai multe motive pentru care trebuie sa imbunatatesti mancarea cu aceasta leguma-condiment. Are numeroase proprietati antibacteriene, iar potrivit studiilor, acesta stopeaza dezvoltarea celulelor maligne, repara daunele ADN-ului sau poate ucide, pur si simplu, celulele canceroase.
Rosii
Rosiile sunt super-alimentul perfect anti-cancer; sunt chiar si mai eficiente atunci cand sunt preparate termic. Mai exact, acestea contin licopen, care este cunoscut pentru ca distruge celulele cancerului oral si este legat de reducerea riscului de cancer de san, de prostata, pancreas si colorectal.
Ulei de masline
Acesta va poate proteja impotriva mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de san, si cancerul de prostata.
Cirese
Ciresele contin alcool perillyl (POH), care a fost dovedit eficient in distrugerea diferitelor celule canceroase in vitro si in vivo. Ori de cate ori este posibil, alege intotdeauna fructele cultivate ecologic, pentru a evita pesticidele si alti compusi chimici.
Ceai verde
Catechinele care se gasesc in cantitati mari in ceaiul verde protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi care pot deteriora ADN-ul. Alegeti frunzele de ceai vrac.
Fructe de padure
Toate contin substante numite polifenoli si acid, care pot incetini cresterea tumorilor. De asemenea, unii polifenoli pot distruge celulele canceroase.
Conopida
Consumul regulat de conopida are numeroase beneficii de sanatate. Conopida, alaturi de varza alba, de varza rosie, de broccoli, face parte din familia cruciferelor, denumita asa pentru florile lor cu patru petale, dispuse in forma de cruce. Creste capacitatea de detoxifiere a ficatului, intareste imunitatea si previne cancerul de san, de colon, ovarian, de prostata, pulmonar.
Morcov
Morcovii lupta cu multe forme de cancer datorita nivelului ridicat de betacaroten - cancer intestinal, de vezica urinara, prostata, pulmonar, de stomac, de san, gat si oral. Cele mai bune efecte se obtin atunci cand este consumat crud.
Curcuma
Potrivit studiilor, curcumina, o componenta a turmericului, distruge celulele maligne Puteti adauga curcuma la orice fel de mancare: omleta, pui, si tot ce altceva va place, pentru a va bucura de beneficiile sale.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra abunda in antioxidanti, polifenoli si proantocianidine. Aceste substante limiteaza cresterea atat a celulelor canceroase cat si a vaselor de sange care hranesc aceste celule. Cu toate acestea, retineti ca numai ciocolata neagra care contine cel putin 70% cacao ofera aceste beneficii de sanatate.
Usturoi
Exista mai multe motive pentru care trebuie sa imbunatatesti mancarea cu aceasta leguma-condiment. Are numeroase proprietati antibacteriene, iar potrivit studiilor, acesta stopeaza dezvoltarea celulelor maligne, repara daunele ADN-ului sau poate ucide, pur si simplu, celulele canceroase.
Rosii
Rosiile sunt super-alimentul perfect anti-cancer; sunt chiar si mai eficiente atunci cand sunt preparate termic. Mai exact, acestea contin licopen, care este cunoscut pentru ca distruge celulele cancerului oral si este legat de reducerea riscului de cancer de san, de prostata, pancreas si colorectal.
Ulei de masline
Acesta va poate proteja impotriva mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de san, si cancerul de prostata.
Cirese
Ciresele contin alcool perillyl (POH), care a fost dovedit eficient in distrugerea diferitelor celule canceroase in vitro si in vivo. Ori de cate ori este posibil, alege intotdeauna fructele cultivate ecologic, pentru a evita pesticidele si alti compusi chimici.
Ceai verde
Catechinele care se gasesc in cantitati mari in ceaiul verde protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi care pot deteriora ADN-ul. Alegeti frunzele de ceai vrac.
Fructe de padure
Toate contin substante numite polifenoli si acid, care pot incetini cresterea tumorilor. De asemenea, unii polifenoli pot distruge celulele canceroase.
Conopida
Consumul regulat de conopida are numeroase beneficii de sanatate. Conopida, alaturi de varza alba, de varza rosie, de broccoli, face parte din familia cruciferelor, denumita asa pentru florile lor cu patru petale, dispuse in forma de cruce. Creste capacitatea de detoxifiere a ficatului, intareste imunitatea si previne cancerul de san, de colon, ovarian, de prostata, pulmonar.
Morcov
Morcovii lupta cu multe forme de cancer datorita nivelului ridicat de betacaroten - cancer intestinal, de vezica urinara, prostata, pulmonar, de stomac, de san, gat si oral. Cele mai bune efecte se obtin atunci cand este consumat crud.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu