Fructoza este o formă de zahăr prezentă în fructe, care poate
deveni nocivă în cazul persoanelor care suferă de diabet sau
supraponderale, dacă este consumată în exces.
Așadar, nu trebuie să renunți complet la fructe, singura condiție fiind
moderația. De altfel, medicii îi încurajează pe diabetici să consume
anumite fructe deoarece acestea controlează nivelul insulinei în
organism.
Iată o serie de fructe indicate bolnavilor de diabet!
Grepfrutul roșu - dulce, acru și suculent - este cea
mai sănătoasă opțiune în materie de fructe pentru persoanele
diagnosticate cu diabet. Este recomandat să se consume jumătate de fruct
zilnic.
Fructele de pădure (merișor, zmeură și afine) sunt pline de antioxidanți, sunt bogate în fibre și conțin diverse vitamine.
Pepenii, fie că e vorba de cei verzi sau galbeni, sunt
bogați în vitaminele B și C, betacaroten, potasiu și licopen. O felie
de pepene îți va furniza tot necesarul de vitamine pentru o zi.
Cireșele abundă și ele în antioxidanți, sunt sărace în
carbohidrați și au un indice glicemic scăzut. 12 cireșe consumate
într-o zi sunt suficiente.
Piersicile sunt o sursă bogată de vitamina A și C și sunt sărace în carbohidrați. În plus, conțin fibre sănătoase și potasiu.
Caisele reprezintă o opțiune sănătoasă pentru
diabetici - conțin aproape zero carbohidrați, multe fibre și vitamina A.
Mănâncă cel puțin o caisă zilnic.
Merele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică
și trebuie consumate cu tot cu coajă, întrucât aceasta concentrează cea
mai mare parte din antioxidanți și vitamina C.
Kiwi sunt o sursă bogată de potasiu, fibre și vitamina C. Totodată, fructul de kiwi conține carbohidrați necesari pentru diabetici.
Potocalele sunt recunoscute pentru conținutul lor
bogat de vitamina C și potasiu. Alături de grepfrut, portocalele se
numără printre cele mai recomandate fructe în caz de diabet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu