Tratamente naturiste cu boabe de mustar, regleaza sistemul digestiv

Pe cât de mici, pe atât de eficiente și importante pentru sănătatea omului, boabele de muștar fac minuni. Semințele de muștar sunt adevărate salvatoare ale vieții. De obicei, se pisează și se amestecă cu apă, iar din acest amestec iese un ulei volatil, care generează o căldură mare, datorită substanțelor sinigrina și myrosina.
Uleiul format din semințele de muștar alungă congestiile unor organe interne, iar o singură cataplasmă cu muștar aduce alinarea de care ai nevoie. Pentru mâinile reci și picioarele foarte reci băile sau cataplasmele cu muștar sunt o soluție incontestabilă.

Tratamente naturiste cu boabe de muștar - gripă

În uz extern, sub formă de cataplasme, bobițele de muștar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronșită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile, alungă febra, și au efect revulsiv (provoacă o iritație locală a pielii, cu rol de a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare inflamatorie).
Înainte de a pune cataplasmele cu făină de muștar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină). Cataplasmele nu se utilizează la copiii sub 10 ani sau la persoanele cu piele sensibilă.
Cataplasme cu muștar
Ai nevoie de:
- făină de muștar
- apă caldă
- un tifon mare sau o șosetă curată
Preparare: rășnește 3 linguri de boabe de muștar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obții o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în șosetă (ca într-un săculeț, pe care-l legi bine la gât) și aplică pe zona bolnavă. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acționeze timp de jumătate de oră – o oră (cât poți să suporți).

Tratamente naturiste cu boabe de muștar - colesterol

Se administrează câte 3 lingurițe de boabe de muștar zilnic, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Boabele se pun pe limbă și se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muștar se ține timp de 4 luni, însă efectele vizibile se văd după trei săptămâni.

Tratamente naturiste cu boabe de muștar -  reglează sistemul digestiv

Specialiştii îi îndeamnă pe cei care suferă de constipaţie cronică să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub forma de cure, pe o perioadă de o săptămână urmată de o pauză de zece zile.

Tratamente naturiste cu boabe de muștar - slăbit

Datorită efectului puternic de stimulare a metabolismului și de ardere a caloriilor, boabele de muștar sunt recomandate în curele de slăbire. Cura constă în administrarea a câte 3 lingurițe de boabe pe zi, înghițite întregi cu apă, înainte de mesele principale. Efectele se văd după 3-4 săptămâni.

Tratamente naturiste cu boabe de muștar - muștarul salvează viețile în cazuri grave de bronhiolită la copii

O cataplasmă de 120 de grame de pudră proaspătă din semințe de muștar amestecat cu apă caldă, până se obține o pastă groasă poate fi soluția cea mai bună pentru problemele de piele. Înainte de a pune compresa cu muștar, trebuie unsă pielea cu vaselină sau ulei. Pasta se pune în tifon și se poate ține câteva ore sau o noapte întreagă.
Aceste cataplasme sau băi cu muștar, aplicate corect au salvat viețile multor copii, care se învinețiseră în urma unor cazuri grave de bronhiolită și care se zbăteau între viață și moarte.
De asemenea, cataplasmele cu muștar calmează tusea convulsivă la copii și previn complicațiile grave.

Tratamente naturiste cu boabe de muștar - ușurează simptomele astmului și bolii lui Raynaud

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuți, cum sunt muștarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mișcare a mucusului, dar au și puterea de a dilua secrețiile groase și de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceștia să respire mai ușor.
Hipotiroidismul poate fi tratat cu muștar. Hormonii tiroidieni sunt compuși din iod și tyrosină. Iar cea mai bună sursă de tyrosină este muștarul verde. Deci, persoanele care suferă de hipotiroidism ar trebui să consume cu încredere și cât se poate de des muștar verde. Alte surse de tyrosină sunt și roșcovele, fasolea încolțită, boabe de soia, ovăz, alune, spanac, creson și varză.
În boala lui Raynaud, constricția și spasmele  arterelor mici care aduc sângele în extremități fac ca degetele mâinilor și picioarelor să fie reci, dureroase, palide sau chiar vineții. De altfel, chiar și nasul poate deveni foarte rece, iar în general este o afecțiune comună la femei. Pentru femeile care își simt mereu mâinile și picioarele reci, se folosesc cataplasme cu muștar. Pudra de muștar poate fi amestecată și cu făină integrală de grâu și apă caldă și aplicată pe picioare. Supele de fasole și paste făinoase cu multe condimente iuți pot ajuta în această boală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu