Ceaiuri recomandate pentru fierea lenesa


Ficatul produce zilnic pana la 700 de mililitri de bila si depoziteaza acest lichid in vezicula biliara. Dupa ce mancam, lichidul este eliminat in intestin. Acolo, bila participa la digestia grasimilor ingerate prin hrana, dar si la absorbtia vitaminelor liposolubile: A, D, E si K. Cand bila nu-si mai poate indeplini functia se spune ca este „lenesa“.

Dischinezia biliara sau fierea lenesa se caracterizeaza prin urmatoarele simptome: dureri in partea dreapta a abdomenului (uneori se ajunge de la o simpla jena pana la colici puternice), gust amar, senzatie de greata, meteorism abdominal, varsaturi biliare, migrena, vertij. Pentru ameliorarea acestor simptome, dr. Ruxandra Constantina, medic cu competenta in apifitoterapie, recomanda plantele tonic-amare, ce au actiune coleretic-colagoga, deci stimuleaza secretia si excretia de bila. 

Ceaiurile pentru fiere lenesa se beau de obicei cu aproximativ 15 minute inainte de masa. Iata care sunt cele mai eficiente plante impotriva bilei lenese:

Ceaiuri pentru fiere lenesa: papadia – are atat actiune coleretic-colagoga, cat si detoxifianta, diuretica si laxativa. Ceaiul de papadie ajuta si la normalizarea valorilor colesterolului si glicemiei, precizeaza dr. Ruxandra Constantina, potrivit adevarul.ro. Medicul recomanda 2-3 cani de infuzie pe zi. Se poate face si o cura cu salata din frunze de papadie sau rucola (un soi de papadie), in amestec cu ulei de masline si suc de lamaie, 10-15 zile.

Ceaiuri pentru fiere lenesa: anghinarea – are actiune coleretic-colagoga, hepatoprotectoare, tonic-digestiva, vasodilatatoare. Se pot bea 2 cani de infuzie de anghinare pe zi, prima cana consumandu-se dimineata pe stomacul gol, dupa cum arata medicul.

Ceaiuri pentru fiere lenesa: armurariul

Este o planta cu efecte hepatoprotectoare si hepatoregeneratoare.

Ceaiuri pentru fiere lenesa: sunatoarea – se remarca datorita actiunii antiinflamatoare si efectului protector la nivelul ficatului. Se beau 2-3 cai de infuzie de sunatoare pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu