Greseli pe care le faci in ingrijirea parului tau

Greseli pe care le faci in ingrijirea parului tau

Inca din rastimpuri, podoaba capilara reprezenta cea mai mare bogatie a unei femei. Parul balai, des si sanatos sunt doar cateva caracteristici care merg mana în mana cu el, însa oricat de gros ar fi firul, deseori nu avem grija si ajungem sa plangem dupa firele lasate peste tot în urma noastra.


Din fericire, exista o serie de pasi pe care îi putem urma pentru a avea grija de podoaba noastra capilara. Putine dintre noi sunt constiente de faptul ca parul nostru trebuie sa beneficieze de o atentie sporita, motiv pentru care daca unul din urmatoarele moduri îti suna cunoscut, tine minte sa îl scoti din obiceiurile tale cat mai repede cu putinta.

Perierea parului cat timp acesta este ud
suvitele de par sunt mult mai slabe, cat timp acestea sunt ude. De aceea, cea mai mare greseala este sa utilizezi o perie care exercita presiune asupra lor. Încearca sa îti periezi parul înainte sa faci dus, pentru a descurca orice nod. De asemenea, poti lua în considerare utilizarea unui pieptene cu dinti rari, în timp ce faci dus, pentru a ajuta aplicarea balsamului si de asemenea, pentru a reduce nodurile de la capete pana la radacina.
Un tip gresit de sampon
Agentii de curatare din sampon, la fel ca sulfatii, au castigat popularitate. Cu toate ca nu exista riscuri de sanatate provenite de la ei, aceste substante chimice au tendinta de a usca pielea, parul si scalpul, timp în care se elimina culoarea.
sampoanele fara sulfati vor contribui la remedierea firelor despicate si descurcarea parului.

Eviti tunsul
Durata ideala medie de timp între tunsori este de aproximativ 3 luni. Chiar daca încerci sa îti lasi parul sa creasca, oricand observi fire despicate, trebuie sa recurgi la coafor pentru a scapa de ele.
Daunele vor continua sa se dezvolte de-a lungul firului de par, de la capat la radacina, motiv pentru care, în final, vei fi nevoita sa recurgi la o taietura de lungime mult mai mare decat ti-ai fi dorit.

Utilizezi prea multe tratamente chimice
În medie, parul tau ar trebui sa beneficieze de 2 tratamente pe an, cu excluderea vopsitului. Nu numai ca parul tau ar putea fi afectat daca folosesti tratamente prea des, însa nu este deloc sanatos sa le respiri în mod regulat.
Cu cat mai des se realizeaza un proces similar asupra parului, cu atat mai predispus va fi acesta la rupere.

Utilizezi prea mult balsam
Varfurile firelor de par sunt singurele care au nevoie, cu adevarat, de balsam. Aplicarea corecta se rezuma la o cantitate de balsam (de marimea unui ban) pe care sa o dispui prin par. Atunci cand este nevoie, poti creste cantitatea.

Expunerea la soare
Soarele poate produce daune asupra scalpului nostru, facandu-l uscat si conferindu-i o senzatie de mancarime. Vestea buna este ca un scalp deteriorat poate fi reparat. În primul rand, încearca sa rezisti mancarimii în cazul în care ai de-a face cu o iritatie, apoi aplica otet alb pe scalp, în dus. Acesta te va ajuta sa scapi de senzatia de mancarime si iritare.
Pe de alta parte, si sampoanele anti-matreata sunt extrem de utile pentru astfel de probleme. sampoanele si balsamurile speciale au scopul de a repara parul si scalpul dupa expunerea la soare. Pentru a preveni deteriorarea, ia în considerare purtatul unei palarii atunci cand iesi în aer liber pentru o perioada lunga de timp.

Spalatul pe cap în fiecare zi
În general, parul trebuie spalat doar de cate ori e necesar, respectiv la fiecare 2 sau 3 zile. În cazul în care frecventa este mai mare, parul este curatat de uleiurile naturale care îl ajuta si îl protejeaza, pierzandu-si stralucirea.
Spalarea în fiecare zi conduce la un par lipsit de viata. În cazul în care sportul este motivul care a transformat spalatul pe cap într-o rutina, este recomandat sa uzi parul (doar cu apa, fara sampon) peste care sa adaugi balsam, la varfuri.

Utilizezi prea multa caldura la coafat
Multe dintre instrumentele moderne de styling au setari reglabile de caldura, iar setarea ta perfecta depinde de tipul de par pe care îl ai. De aceea, este recomandat ca de fiecare data sa se foloseasca o protectie speciala împotriva caldurii placii sau ondulatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu