Evita aceste alimente pe stomacul gol
Micul dejun este un ritual zilnic pentru cei mai multi dintre noi si credem ca stim care sunt alimentele benefice pentru un mic dejun adecvat.
Cu toate acestea, desi anumite alimente sunt sanatoase, nu toate sunt
bune pentru a fi consumate pe stomacul gol. Iata cateva produse de
evitat, dar si alternativele lor care asigura un inceput de zi optim,
sanatos si gustos, potrivit theheartysoul.com.
1. NU: Iaurtul – Desi bogat in proteine si calciu,
acesta contine bacterii lactice. Cand excesul de acid clorhidric din
stomac interactioneaza cu aceste bacterii, ele sunt distruse si astfel
efectele benefice ale iaurtului sunt diminuate drastic.
2. DA: Fulgii de ovaz - Acestia creaza un strat
protector in jurul mucoasei stomacului care previne ca acidul clorhidric
sa erodeze stomacul. Ovazul contine fibre solubile, care micsoreaza
nivelul de colesterol si imbunatateste digestia si metabolizarea
mineralelor vitale, a proteinelor si a carbohidratilor. De asemenea,
ovazul confera satietate pe o perioada mai lunga decat iaurtul.
3. NU: Rosiile – Desi rosiile au un gust excelent
in omleta, acestea contin un nivel ridicat de acid tanic, ducand astfel
la cresterea aciditatii din stomac. Un nivel crescut de aciditate poate
duce la ulcer gastric.
4. DA: Ouale - Sunt foarte satioase si sanatoase
la micul dejun. Fie ca optati pentru omleta, ochiuri, oua fierte sau oua
pe apa, consumul de oua poate ajuta la reducerea caloriilor.
5. NU: Bananele – Cu toate ca sunt considerate un
mic dejun sanatos, mai ales in smoothie-uri, consumul unei banane pe
stomacul gol poate duce la cresterea brusca a nivelului de magneziu in
sange, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii si a sistemului
circulator.
6. DA: Afinele – Sunt unele dintre cele mai
sanatoase fructe de pe planeta, au putine calorii si au multiple
beneficii in imbunatatirea memoriei, a tensiunii arteriale, a
circulatiei si a metabolismului. Beneficiile sunt si mai mari atunci
cand afinele sunt consumate la micul dejun. Afinele pot fi consumate cu
ovaz, intr-o salata de fructe sau simple.
7. NU: Citricele – Bogate in acid citric,
portocalele, lamaile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate
crescuta si gastrita si ulcer gastric cand sunt consumate pe stomacul
gol.
8. DA: Pepenele rosu este o alternativa excelenta
pentru cei care poftesc la fructe sanatoase la micul dejun. Consumul de
pepene rosu pe stomacul gol hidrateaza si are efecte benefice asupra
sanatatii ochilor si a inimii datorita nivelului crescut de licopen.
9. NU: Perele – Consumul de fibre este esential
dimineata, insa perele contin fibre brute care pot dauna membranelor
mucoase delicate de la nivelul stomacului. Este important sa protejam
acest mucus, in special la micul dejun.
10. DA: Nucile – Desi multa lume nu se gandeste sa
consume nuci la micul dejun, acestea sunt bogate in grasimi sanatoase
si proteine. Daca sunt consumate dis de dimineata, acestea pot
imbunatati sanatatea sistemului digestiv contribuind la un nivel normal
al PH-ului stomacului, diminuand riscul ulcerului si al excesului de
acid din stomac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu