Ce mistere are planeta Marte
Cercetătorii de la Institutul Massachsetts au publicat în 14 octombrie 2016, un punct de vedere cu privire la proiectul Mars One, pe care îl dezvoltă cercetătorii olandezi, cu privire la colonizarea planetei Marte.Americanii susțin că acest proiect este o utopie și că după 68 de zile, toți coloniștii vor fi morți. Cu ajutorul calculelor matematice ei au ajuns la concluzia că oxigenul se va epuiza, mâncarea se va termina și o problemă importantă este legată de apa potabilă.
Cultivarea plantelor în sere închise ermetic nu poate fi posibilă pentru că în aceste condiții oxigenul devine inflamabil. Proiectul Mars One costă 4,5 miliarde de dolari și este finanțat de olandezul Bas Lansdorp, care susține că în anul 2024 va trimite patru voluntari pe planeta Marte.
Au fost captate de pe Marte fotografii care prezintă cratere de dimensiuni uriașe, cu un diametru de peste 250 de kilometri. În una dintre fotografii se putea observa că în mijlocul unui crater se află un obiect misterios, care seamănă cu un OZN.
Este posibil ca acest obiect să fie cauza apariției unui astfel de crater. În anul 1976, au început să fie date publicității primele fotografii de pe suprafața marțiană și care au ridicat multe semne de întrebare. În primul rând, structuri sub formă de piramidă care par că nu sunt de origine naturală.
S-a pus întrebarea cine ar fi putut construi astfel de structuri, mai ales că structuri identice au fost observate și pe Lună. S-a emis ipoteza că o civilizație avansată le-a construit și care a dispărut în urma unui cataclism care s-a produs pe Marte.
Poate că acest cataclism a fost cauzat de o ploaie de asteroizi și meteoriți sau poate că acea misterioasă civilizație l-a produs.
O altă teorie susține că Anunnaki sunt autorii acestor construcții de pe Marte și Lună, după care au ajuns pe Pământ, unde au ridicat structuri similare.
O altă problemă care nu are un răspuns este faptul că cele două emisfere ale planetei sunt foarte diferite ca și structură. Emisfera sudică are o suprafață accidentată, plină de cratere, în timp ce, emisfera nordică este netedă. Fenomenul a fost numit dihotomie emisferică și i-a făcut pe specialiști să presupună că zona aferentă emisferei nordice s-a format mai târziu.
În anul 2005, au fost depistate cantități mari de metan în atmosfera marțiană. A fost avansată ideea că microorganismele din solul marțian produc acest metan și în aceste condiții, există forme de viață pe Marte.
O altă întrebare care aşteaptă răspuns este cea legată de modul cum s-au format cei doi sateliți ai planetei, Phobos și Deimos. S-au desprins din planeta Marte sau sunt doi asteroizi care au fost atrași în orbita planetei?
Polii planetei sunt acoperiți cu lespezi mari de dioxid de carbon înghețat. În timpul verii marțiene, aceste straturi încep să se dezghețe și se transformă direct în gaz. Acest fenomen produce gropi uriașe care sunt înconjurate de un praf ce seamănă cu aurul.
Pe suprafața marțiană a fost identificat cel mai mare canion descoperit până acum.
Are o lungime de 3000 km, o lățime de 600 km și o adâncime de 8 km. Un adevărat colos despre care nu se știe cum s-a format.
Tot pe suprafața marțiană s-au înregistrat cele mai mari furtuni de nisip. Se spune că particulele de praf absorb lumina de la Soare și ajungând în zonele mai reci ale planetei generează furtuni de o intensitate violentă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu