Trei boabe magice pentru sanatate

Trei boabe magice pentru sanatate

În caz că nu știai, piperul îți crește pofta de mâncare, năutul te ajută dacă suferi de boli digestive și mai sunt și alte boabe, care pot fi folosite în caz de probleme de sănătate.

Cele mai multe boabe, cum sunt piperul, năutul și ienupărul pot fi folosite sub formă de infuzii, decocturi și alte remedii pentru anumite afecțiuni.
Piperul, leac pentru reumatism

Indiferent de culoare, piperul poate fi un ajutor de încredere în lupta cu durerile reumatice, dar și în caz de boli respiratorii și digestive. Dacă ai probleme cu pofta de mâncare, tot piperul îți poate veni într-ajutor.

Trebuie să zdrobeşti câteva boabe de piper negru şi să amesteci pudra cu câteva linguri de miere de albine. Ia câte două linguriţe dimineaţa pe stomacul gol timp de 10 zile. Dacă ai răcit, pune la fiert două pahare de vin în care adaugi câteva boabe de piper negru şi două linguri de zahăr. Bea o dată pe zi un pahar din acest amestec cât este cald.
Boabele de năut, remediu în colici renale

Aceste boabe bogate în săruri minerale pot trata problemele cardiace, pe cele ale aparatului digestiv şi ale celui nervos. Dacă le consumi sub formă de decoct, boabele de năut sunt un bun remediu în tratarea colicilor renale şi durerilor urinare. Poți prepara decoctul din 100 g de boabe la un litru de apă clocotită, care se lasă deoparte 10 minute, după care strecoară şi bea decoctul pe parcursul zilei. Urmează tratamentul timp de o săptămână.
Boabele de ienupăr calmează tusea

Și aceste boabe au proprietăți terapeutice. Mai precis, ienupărul are acţiune diuretică, antiseptică şi antitusivă. Boabele acestea conțin mult ulei esenţial care poate fluidiza secreţiile bronhice şi calmează tusei.

Poți prepara infuzia din 1-2 linguriţe de boabe de ienupăr la 200 ml de apă fierbinte, care se lasă acoperite 10 minute, apoi se filtrează şi se bea câte 4 linguriţe de infuzie pe zi. Nu depăși această cantitate, pentru că poate irita căile renale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu