Povestea adevarata a Nefilimilor, manuscris vechi

Povestea adevarata a Nefilimilor, manuscris vechi

Oamenii de știință, cu ajutorul tehnologiei virtuale, au reconstituit un manuscris extrem de vechi și astfel se confirmă teoria existenței Nefilimilor.

Fiii lui Dumnezeu au fost îngeri căzuţi (demoni) care s-au împerecheat cu femeile oamenilor şi/sau au posedat bărbaţi şi apoi s-au împerecheat cu femeile. Aceste împerecheri au produs urmaşi, Nefilimi, care erau „vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume” (Geneza 6:4).

În urmă cu mai bine de 60 de ani, o echipă de arheologi a descoperit în peștera Qumram, Israel, o carte extrem de veche care relatează povestea Nefilimilor. Cartea nu se afla într-o stare foarte bună și astfel textele nu puteau fi traduse complet. Acest manuscris a fost numit Cartea Giganților și cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a fost reconstituită și într-un final tradusă.

Această carte relatează cu lux de amănunte povestea demonilor. Aceștia au ajuns pe Terra fără un motiv specific și pentru că femeile oamenilor erau frumoase s-au împerecheat cu ele. Au refuzat să mai plece de pe Terra, dar odată cu trecerea timpului demonii sau Nefilimii au realizat că dezmățul în care trăiesc este prea mare.

Au simțit că Dumnezeu le pregătește sfârșitul și din acest motiv au apelat la Enoh să vorbească cu Dumnezeu. În cele din urmă Enoh a fost ridicat la ceruri, dar Dumnezeu a hotărât că aceștia trebuie să dispară pentru totdeauna. Și aceștia au fost distruși pentru totdeauna. Pe lângă demoni au dispărut și giganții cu puteri nebănuite și astfel o nouă eră s-a format pe Pământ.

Până la traducerea acestui text, specialiștii erau de părere că Nefilimii au fost doar un mit. Cu aceste noi informații, unele dintre ele le completează pe cele din cartea lui Enoh, povestea Nefilimilor prinde contur.

 Domnul a zis: «Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut. »” (Geneza 6:5-7). Astfel, Dumnezeu a trimis potopul peste tot pământul, omorând pe oricine şi orice (inclusiv pe Nefilimi), în afară de Noe şi familia lui şi de animalele din arcă (Geneza 6:11-22).

Se pare că demonii au repetat păcatul lor şi cândva după potop. Totuşi, probabil s-a întâmplat mult mai restrâns decât înainte de potop. Când Israeliţii au spionat ţara Canaan, i-au raportat lui Moise: „Apoi am mai văzut în ea pe uriaşi (Nefilimi), pe copiii lui Anac, care se trag din neamul uriaşilor (Nefilimi): înaintea noastră şi faţă de ei parcă eram nişte lăcuste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu