Trecutul si prezentul sunt influentate decisiv de viitor
Timpul este una dintre cele mai mari enigme ale omului. Perceput precum o linie, timpul în Univers este un întreg, unde trecutul, prezentul și viitorul există simultan și se influenţează reciproc, în diferitele stadii.Albert Einstein susținea că timpul este o dimensiune, a patra, unde lucrurile se petrec simultan. Creierul omului este cel care transpune această dimensiune într-o linie și astfel timpul este perceput de noi toți în trei stadii distincte: trecut, prezent și viitor.
Aceasta perspectivă este o pura iluzie, cum de altfel, probabil, întreaga realitate este la fel. Studiile fizicii cuantice susțin cu desăvârșire teoria propusă de Einstein și ne îndeamnă să înțelegem și să vedem timpul dintr-o altă perspectivă.
La prima vedere, orice om normal va spune că timpul se scurge dinspre trecut, în prezent și mai apoi spre viitor. De fapt această perspectivă ne este oferită de creierul nostru și nu este deloc reală. O iluzie cum i-ar spune fizicienii de la Universitatea Națională din Australia, care recent au realizat niște descoperiri care bulversează până și bunul simț al omului obișnuit.
Noul studiu publicat în Nature Physics „demonstrează că totul ține de măsurarea directă”, susține profesorul asociat Andrew Truscott de la Research School of Physics and Engineering din cadrul ANU. „La nivel cuantic, realitatea nu există dacă nu este observată direct”, a adăugat el.
Cel mai bun exemplu pentru a înțelege teoria cuantică a timpului este un tort de formă dreptunghiulară. Partea stângă a tortului reprezintă începutul universului, adică timpul incipient sau trecutul așa cum îl numim noi. Partea din care facem parte noi oamenii este undeva spre mijloc, adică prezentul nostru, dar nu cel universal, iar partea dreaptă a tortului este sfârșitul universului din care facem parte.
În esență toate aceste trei stări există simultan, adică trecutul, prezentul și viitorul, dar mai spectaculos este faptul că viitorul influenţează dramatic prezentul, cât și trecutul. De ce? Explicația este una simplă și la îndemâna oricui. Dacă viitorul există deja atunci prezentul și trecutul se desfășoară după un plan bine stabilit, așa cum viitorul îl dictează pentru ca el să existe în felul actual.
Adică, orice acțiune am face noi în prezent, ea este direct dictată de viitor pentru că altfel viitorul nu ar putea exista decât prin reducere opțiunilor din prezent la una singură. În conformitate cu această teorie s-a ps problema călătoriei în timp și influențarea trecutului. Einstein, prin formulele sale matematice, a demonstrat că orice călătorie în timp este posibilă dacă se va produce o energie suficient de mare încât spațiul să fie distorsionat.
Adică, mai pe scurt să se creeze niște găuri negre suficient de stabile pentru ca un om să fie trimis în trecut. Pentru crearea acestor găuri negre este nevoie de energie întunecată, care din ultimele informații a fost produsă la CERN.
Odată omul ajuns în trecut poate modifica sau influența trecutul? Bineînțeles că da, doar în condiția în care viitorul permite acest lucru. Adică dacă în viitor există un eveniment care să permită unui om să ajungă în trecut și să-l modifice, atunci doar așa se poate modifica trecutul.
În esența nu se modifică, doar viitorul permite trecutului să existe în conformitate cu faptele viitoare. La prima vedere pare un nonsens, dar în acest fel trebuie privit timpul și nu ca pe o linie. Un întreg unitar, în care trecutul și prezentul sunt influențate decisiv de viitor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu