Suplimentele cu vitamine si minerale de calitate

Suplimentele cu vitamine si minerale de calitate

Mancatul sanatos nu iti garanteaza ca organismul tau primeste toti nutrientii de care are nevoie, exact in cantitatea ideala. Suplimentele cu vitamine si minerale, de calitate, cat mai naturale, iti pot aduce beneficii. Atat in ceea ce priveste prevenirea cat si tratarea unor deficiente si afectiuni.

Potrivit unui studiu desfasurat in SUA, pentru a ne mentine sanatatea si tineretea cat mai mult timp, ar trebui sa-i dam organismului cu precadere anumite vitamine si minerale fie din alimentatie, fie din suplimente. Iata ce suplimente ar trebui sa consumati in functie de varsta:

La 20 de ani
Daca te regasesti la aceasta categorie de varsta, incearca sa-ti mentii tineretea pielii, a parului, a unghiilor. Biotina este unul din suplimentele recomandate, la fel si acidul gama-linoleic (GLA) care poate fi luat din coacaze negre si luminita de seara (Evening primrose).

La 30 de ani
Acum apar primele semne ca pielea noastra s-a schimbat, ca nu mai are stralucire si prospetimea de acum 10 ani. A fost deja afectata de soare, poluare, etc, iar asta se vede prin aparitia primelor riduri. Pentru a le combate include in dieta acizi grasi, in special Omega 3, pe care organismul nu-i poate produce singur. Consuma somon, macrou, sardine si nuci, germeni de grau sau suplimente pe baza de ulei de peste.

La 40 de ani
Este momentul sa iti regenerezi colagenul, pentru ca acesta mentine fermitatea pielii. Suplimentele cu colagen se gasesc sub forma de capsule dar si lichide, adica bauturi, iar rezultatele incep sa se vada dupa minim 3 luni.
La 50 de ani
Specialistii va recomanda cat mai multi antioxidanti, iar vedeta este curcumina din turmeric. Acest antioxidant poate ajuta la pastrarea masei osoase si la prevenirea artritei, si in plus, lupta impotriva radicalilor liberi care deterioreaza pielea. Puteti gati cu pudra de turmeric sau puteti sa luati capsule.

La 60 de ani si peste
Pe langa antioxidanti, sunt esentiale si vitaminele D si B12. Acestea ajuta la functionarea normala a metabolismului si a pielii, in general.

Dupa 60 de ani deficienta de vitamina D este crescuta, iar vitamina B12 nu mai este la fel de bine absorbita din alimentatie.
Vitamina B12 este cu atat mai importanta pentru persoanele cu o dieta bazata mai mult pe legume si fructe, pentru ca se gaseste doar in proteinele de origine animala (vita, miel, peste/somon, creveti, scoici, lapte, iaurt, ou). Aceasta vitamina este recomandata tuturor vegetarienilor, indiferent de varsta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu