Obiceiuri care duc la spargerea vaselor sange la nivelul picioarelor

Obiceiuri care duc la spargerea vaselor sange la nivelul picioarelor

Venectaziile sau vinisoarele care arata ca o panza de paianjen nu sunt altceva decat dilatatii ale unor vase mici din piele - venule si capilare - si se datoreaza unei fragilitati a peretelui vascular.
Venectaziile apar pe picioare si pe fata ca niste linii de culoare rosie sau albastra, scurte, fine, ca o panza de paianjen, la originea vaselor sparte stand predispozitia genetica (90% ) si factori precum:

- hormonii feminini care tind sa relaxeze peretii venelor (menopauza, contraceptive orale si alte medicamente ce contin estrogen- progesteron)
- ortostatismul prelungit (statul in picioare)
- expunere la soare (venectaziile pe nas si obraji la persoanele cu piele deschisa la culoare)
- consumul de alcool, fumatul.

Ce nu trebuie sa faci daca ai venectazii"Nu te epila cu ceara fierbinte daca prezinti deja o retea de vase sparte, pentru ca vei accentua aceasta problema", avertizeaza medicul flebolog Abu Baker, de la Hiperclinica de Varice Tulkarem.

Si alte obiceiuri frecvente in randul femeilor agraveaza aceasta problema. De exemplu, evita masajul anticelulitic foarte intens, statul peste picior peste picior, purtarea indelungata a tocurilor mai mari de 5 centimetri.

Mai mult, folosirea frecventa a saunei, baile fierbinti, luatul in greutate sunt alti factori pe care e bine sa-i eliminam, completeaza medicul Abu Baker.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu