Solutie pentru un somn linistit si sa ai energie dimineata

Solutie pentru un somn linistit si sa ai energie dimineata

Cateva reguli simple stabilite de un specialist te vor ajuta sa dormi bine si sa te trezesti dimineata intr-o dispozitie buna si cu multa energie.

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te trezesti foarte obosita si sa nu ai chef de nimic la prima ora dimineata? Ce trebuie sa faci ca sa debordezi de energie si buna dispozitie de la prima ora? Cu siguranta ca ai in jurul tau persoane care sunt matinale si le vezi ca sunt in priza de indata ce s-au trezit. Ti-ai dori sa ai si tu mai multa energie de la prima ora si sa te poti mobiliza mai usor ca sa te apuci de treaba. 

In primul rand trebuie sa stii ca orele la care mananci, cantitatea de cofeina pe care o consumi si obiceiurile pe care le ai inainte de somn au un impact foarte mare asupra calitatii somnului tau. Ştim ca ai mai auzit de nenumarate ori ca nu trebuie sa bei cafea dupa-amiaza, deoarece dureaza foarte mult ca efectul cofeinei sa dispara din corp, insa ai si incercat acest lucru ca sa vezi cum iti influenteaza somnul?

Un antrenor de fitness a dezvoltat o formula care dupa cum sustine el ar trebui sa functioneze la oricine respecta regulile, astfel incat sa te trezesti plin de energie dimineata dupa o noapte de somn bun, scrie BrightSide. Formula "10-3-2-1-0", dupa cum o numeste el, este menita sa te ajute sa ai un somn de calitate, astfel incat organismul sa se regenereze. Iata ce trebuie sa faci ca sa dormi bine si sa ai energie dimineata:

Inainte cu 10 ore de somn

Fara cofeina inainte cu 10 ore de somn! Atat de mult ii ia organismului sa scape de cofeina! Astfel ca ar fi recomandat ca inainte cu 10 ore de somn sa nu consumi cafea, ceai verde, ceai negru, bauturi energizante si ciocolata pentru a avea un somn odihnitor.

Inainte cu 3 ore de somn

Nu manca si nu consuma alcool daca stii ca in trei ore te bagi la somn.

Potrivit antrenorului care a dezvoltat aceasta formula, acest pas este unul foarte important. Aceste obiceiuri ii dau foarte mult de munca organismului, iar daca iei o masa copioasa tarzie alaturi de un pahar cu vin nu vei face altceva decat sa-ti distrugi somnul, iar efectul il vei constata dimineata. 

Inainte cu 2 ore de somn

Lasa orice sarcina de serviciu deoparte si uita de responsabilitati si proiecte pana dimineata. Deconectandu-te in acest fel vei beneficia de un somn de calitate.

Inainte cu 1 ora de somn

Inchide televizorul, laptopul si uita de Facebook, Instagram, Twitter sau alte distractii de acest gen. Permite ochilor si mintii sa se odihneasca, deconectandu-te de la toate gadgeturile moderne. Este suficient cat ai stat pe ele in timpul zilei si vor fi tot acolo in dimineata urmatoare, prin urmare incearca sa rezisti tentatiei de a verifica mereu telefonul. 

Dupa ce suna alarma de trezire

Opreste-o si ridica-te imediat din pat. Cea mai mare greseala pe care multi o fac este aceea de a amana alarma si de a mai prinde cateva minute de somn. Acest obicei nu te ajuta deloc sa te trezesti plin de energie! Prin urmare, de indata ce ai oprit alarma este mai bine sa cobori din pat si sa iti faci un ritual de dimineata pe care sa-l respecti. Fie ca faci cateva exercitii rapide de trezire, bei un pahar cu apa calduta cu lamaie sau te apuci de un mic dejun, urmat de o cafea. Aceste lucruri te vor ajuta sa te trezesti plin de energie si sa incepi dimineata cu dreptul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu