Durerile de splina? Ce trebuie sa stii despre aceasta durere

Durerile de splina? Ce trebuie sa stii despre aceasta durere

Splina este un organ este situat sub coaste, în partea stângă. Rolul acesteia este de a distruge celulele roșii îmbătrânite și deteriorate. În plus, splina poate să prevină infecțiile.

Când apar durerile de splină, de cele mai multe ori, aceast organ este mărit și nu mai poate lupta împotriva celulelor deteriorate. Acest lucru se numește splenomegalie. În plus, când splina nu mai este sănătoasă pot să apară numeroase boli de sânge, infecțioase sau hepatice.

Pe lângă dureri, mai puteți avea și alte simptome: oboseală, astenie, senzație de sațietate precoce.

Când trebuie mers la medic    

Dacă durerea de splină persist sau se accentuează ori apare periodic, trebuie să vă vadă un medic.

Aceste dureri apare mai des la persoanele care suferă de boli ale ficatului sau au anemie hemolită sau la cei care au făcut un effort intens și prelungit. De asemenea, mai des întâlnim dureri de splină și la cei cu boli infecțioase cronice sau boli ale sângelui.

Ce investigații sunt necesare

O durere apărută la nivelul splinei necesită o serie de investigații care vor ajuta la elaborarea unui diagnostic complet. Acestea sunt: ecografia abdominal, examenul CT sau RMN la nivelul abdomenului, analize de sânge, laparoscopia exploratorie și, foarte rar, biopsia splenică.

IMPORTANT!

Aceste investigații se fac doar la recomandarea mediculului specialist și necesită un examen clinic în prealabil.

Remedii naturiste care te pot scăpa de această problemă

În cazul durerilor de splină, există numeroase variante de tratamente naturiste.

INFUZIE DE CICOARE ȘI ROSTOPASCĂ. De exemplu, infuziile de cicoare și rostopască și-au dovedit eficacitatea în durerile spilnei. Îjn acest sens, bea o cană de ceai de cicoare dimineata și o cană de ceai de rostopască seara.

CASTANE. Durerile de splină pot fi ameliorate și cu castane, comestibile, prăjite.

SUC DE LĂMÂIE ȘI DE CEAPĂ. De asemenea, merită să încerci și tratamentul tradițional cu suc de lămâie și suc de ceapă. Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie cu o lingură de suc de ceapă și se bea. Această doză trebuie luată de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara, înainte de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu