Mananca migdale, intaresc oasele si reduc colesterolul

Mananca migdale, intaresc oasele si reduc colesterolul

Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienţi, grăsimi mononesaturate benefice şi de vitamina E. Toate acestea luptă împotriva maladiei Alzheimer. Acesta este doar unul dintre beneficiile consumului de migdale.

Întăresc oasele

Migdalele conțin din plin și minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, se găsește în compoziția lor şi magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esențial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.

Reduc colesterolul rău

Un alt beneficiu al persoanelor care obișnuiesc să consume migdale este faptul că își păstrează inimia sănătoasă. Practic, acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și, prin urmare, previn bolile de inimă.

Sunt ideale în diete

Se pare că migdalele, deși au multe calorii, sunt ideale în curele de slăbire. Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanelor care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică le-a fost mai puțin foame peste zi.

Reduc riscul de infarct

Reduc riscul de infarct Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.

Previn celulita

În plus, aceste fructe previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.

Înfrumusețează pielea

Uleiul și laptele de migdale sunt excelente pentru îngrijirea pielii. Vitaminele și antioxidanții din compoziția migdalelor întineresc pielea și îi oferă un aspect mai plăcut.

Sunt bune pentru creier

Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului.

Cum le putem consuma

Beneficiile consumului de migdale sunt apreciate în întreaga lume și pot fi consumate în diverse feluri: crude sunt perfecte pentru una dintre cele două gustări ale zilei; ca ingredient de bază în untul de migdale (ideal la micul dejun), laptele de migdale sau făina de migdale. De asemenea, acestea se pot adăuga și în salate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu