Consumul de bere mentine sanatatea rinichilor
Daca este bauta in cantitati moderate, berea, ca si vinul, are proprietati incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideala pentru rinichi si oase,
dar ne poate ajuta sa obtinem si o piele catifelata. Medicul George
Sireteanu spune pentru Gandul ce alte beneficii mai poate avea.
Berea este produsa prin fermentarea unei infuzii de malt (germeni
de orz), avand un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5
mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)si magneziu (7,37 mg/100ml). De
asemenea, berea este bogata in vitamine B, in special vitamina B9.
1. Mentine sanatatea rinichilor
Un studiu finlandez a demonstrat ca, fata de alte bauturi
alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului
renal, fiecare sticla de bere consumata reducand cu 40% riscul de
aparitie a calculilor renali (pietre la rinichi).
2. Amelioreaza digestia
Berea (in special cea bruna) contine pana la 1 g de fibre solubile
la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu contine
fibre. Fibrele au un rol important in procesul de digestie, regland
tranzitul intestinal (constipatia si diareea).
3. Scade nivelul de colesterol „rau”
De asemenea, fibrele continute in bere ajuta la scaderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rau”).
4. Creste aportul de vitamine B
Conform unui studio olandez, bautorii de bere au un nivel de
vitamina B6 cu 30% mai ridicat decat persoanele care nu beau si un
nivel dublu fata de bautorii de vin. Este cunoscut faptul ca berea are
un continut ridicat in vitamina B12, care are proprietati antianemice,
fiind rar gasita in alte alimente.
5. Buna pentru sistemul osos
Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizeaza cresterea densitatii osoase.
6. Bun remediu impotriva insomniei.
Berea contine acid nicotinic si lacto-flavina, care favorizeaza somnul.
7. Protejeaza impotriva infarctului miocardic
Bautorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decat cei care nu beau niciodata.
8. impiedica formarea cheagurilor de sange
Ingredientele continute de bere previn aparitia cheagurilor de sange.
9. Mentine memoria vie
Studiile au aratat ca bautorii de bere au un risc mai scazut de a
dezvolta boala Alzheimer si dementa decat persoanele care nu beau bere.
10. Remediu impotriva racelii
Berea calda este un bun remediu impotriva racelii, orzul incalzit
ameliorand circulatia sangvina si respiratia, lupta impotriva durerilor
articulare si intareste sistemul imunitar.
11. Reintinereste pielea
Anumite vitamine continute de bere regenereaza pielea si au un rol pozitiv asupra pigmentilor, pielea devenind supla si neteda.
“Totusi, nu uitati ca berea este bogata in calorii (intre 20 si 70
kcal/100ml)si contine alcool, care pot conduce la cresterea in greutate,
stare de ebrietate si chiar alcoolism”, concluzioneaza medicul George
Sireteanu pentru Gandul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu