Consumul de bere mentine sanatatea rinichilor

Consumul de bere mentine sanatatea rinichilor

Daca este bauta in cantitati moderate, berea, ca si vinul, are proprietati incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideala pentru rinichi si oase, dar ne poate ajuta sa obtinem si o piele catifelata. Medicul George Sireteanu spune pentru Gandul ce alte beneficii mai poate avea.

Berea este produsa prin fermentarea unei infuzii de malt (germeni de orz), avand un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)si magneziu (7,37 mg/100ml).  De asemenea, berea este bogata in vitamine B, in special vitamina B9.

1. Mentine sanatatea rinichilor

Un studiu finlandez a demonstrat ca, fata de alte bauturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticla de bere consumata reducand cu 40% riscul de aparitie a calculilor renali (pietre la rinichi).

2. Amelioreaza digestia

Berea (in special cea bruna) contine pana la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu contine fibre. Fibrele au un rol important in procesul de digestie, regland tranzitul intestinal (constipatia si diareea).

3. Scade nivelul de colesterol „rau”

De asemenea, fibrele continute in bere ajuta la scaderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rau”).

4. Creste aportul de vitamine B

Conform unui studio olandez, bautorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decat persoanele care nu beau  si un nivel dublu fata de  bautorii de  vin. Este cunoscut faptul ca berea are un continut ridicat in vitamina B12, care are proprietati antianemice, fiind rar gasita in alte alimente.

5. Buna pentru sistemul osos

Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizeaza cresterea densitatii osoase.

6. Bun remediu impotriva insomniei.

Berea contine acid nicotinic si lacto-flavina, care favorizeaza somnul.

7. Protejeaza impotriva infarctului miocardic

Bautorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decat cei care nu beau niciodata.

8. impiedica formarea cheagurilor de sange

Ingredientele continute de bere previn aparitia cheagurilor de sange.

9. Mentine memoria vie

Studiile au aratat ca bautorii de bere au un risc mai scazut de a dezvolta boala Alzheimer si dementa decat persoanele care nu beau bere.

10. Remediu impotriva racelii

Berea calda este un bun remediu impotriva racelii, orzul incalzit ameliorand circulatia sangvina si respiratia, lupta impotriva durerilor articulare si intareste sistemul imunitar.

11. Reintinereste pielea

Anumite vitamine continute de bere regenereaza pielea si au un rol pozitiv asupra pigmentilor, pielea devenind supla si neteda.

“Totusi, nu uitati ca berea este bogata in calorii (intre 20 si 70 kcal/100ml)si contine alcool, care pot conduce la cresterea in greutate, stare de ebrietate si chiar alcoolism”, concluzioneaza medicul George Sireteanu pentru Gandul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu