Carnea de miel mentine splina sanatoasa
Carnea de miel, deşi este considerată de unii drept o carne grea, se pare că aduce numeroase beneficii pentru organism. Tebuie consumată cu moderaţie, de două, maxim trei ori pe săptămână.Iată câteva dintre beneficiile consumului acestui tip de carne:
Este indicată astmaticilor
În primul rând, acest tip de carne este o sursă grozavă de seleniu, un mineral care combate crizele de astm.
Întăreşte sistemul imunitar
Carnea de miel este bogată în fier. Nutriţioniştii spun că o porţie de carne de miel asigură aproximativ 30% din cantitatea de fier de care are nevoie zilnic o persoană.
Acest tip de carne este și o sursă bogată de zinc, mineral esenţial pentru creşterea oaselor şi întărirea sistemului imunitar.
Menţine splina sănătoasă
În plus, acest tip de carne ajută splina şi rinichii să funcţioneze corect şi, astfel, sunt combătute afecțiunile acestor organe.
Te ajută să te îngraşi
Nutriţioniştii recomandă carnea de miel persoanelor foarte slabe. Se pare că, acest tip de carne le va ajuta să ia în greutate. Asta nu înseamnă că aceia care vor să se îngraşe trebuie să mănânce cantităţi foarte mari de carne de miel. Din contră, sunt indicate porţiile mici luate de mai multe ori pe săptămână.
Combate durerile abdominale
Canea de miel este recunoscută pentru faptul că te poate ajuta să scapi de durerile abdominale.
Alungă oboseala
Mai trebuie ştiut despre carnea de miel că te poate scăpa de stările permanente de oboseală și că te ajută să dormi bine. De asemenea, poate face parte din dieta diabeticilor, întrucât menține glicemia la valori normale.
Tratează bolile de ochi
Carnea și ficatul de miel îmbunătăţesc vederea, sunt indicate în perioada de tratare a glaucomului şi nictoplapiei (boli de ochi foarte grave).
Un excelent afrodisiac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu