Propolisul intareste imunitatea, cum trebuie consumat

Propolisul intareste imunitatea, cum trebuie consumat

Vremea capricioasa si temperaturile mereu in schimbare pun la grea incercare organismul care incearca din rasputeri sa faca fata adaptarii la un alt anotimp. E cazul sa dam si noi o mana de ajutor sistemului imunitar, mai ales ca avem la dispozitie o gramada de remedii naturiste, pe langa traditionala vitamina C cu zinc. 

Dintre produsele stupului, mierea este cea mai cunoscuta pentru efectele sale uimitoare. Contine vitamine, minerale si aminoacizi care ajuta la functionarea optima a sistemului imunitar, dar este eficienta si pentru combaterea simptomelor colonului iritabil, precum si in ulcerul gastric. Cantitatea indicata este de doua lingurite de miere de trei ori pe zi. Propolisul este iarasi un produs al stupului extrem de eficient in intarirea imunitatii. De regula, se consuma 10 grame de propolis inainte de masa. Se mesteca timp de 15-20 de minute, dupa care se inghite. Alternativ, se pot lua si 20-40 de picaturi de tinctura de propolis cu o lingurita de miere.   

Alte plante cu efect benefic in cresterea imunitatii sunt rozmarinul, valeriana, salvia, talpa-gastei, radacina de lemn dulce, brusturele, cimbrisorul, ienuparul si macesele. Se recomanda consumul sub fprma de infuzie, 3 cani pe zi. Unele suplimente alimentare cu ulei de catina sau de peste, Omega3 sau Coenzima Q10, echinaceea pot fi de ajutor la venirea sezonului rece. Hidratarea corespunzatoare – 2-3 litri de apa pe zi - si dieta nu trebuie nici ele uitate pentru ca factorii care influenteaza sistemul imunitar tin de alimentatie. Antioxidantii nu rr trebui sa lipseasca de pe masa zilnica, mai ales cei continuti in fructe si legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu