Propolisul intareste imunitatea, cum trebuie consumat
Vremea capricioasa si temperaturile mereu in schimbare pun la grea incercare organismul care incearca din rasputeri sa faca fata adaptarii la un alt anotimp. E cazul sa dam si noi o mana de ajutor sistemului imunitar, mai ales ca avem la dispozitie o gramada de remedii naturiste, pe langa traditionala vitamina C cu zinc.
Dintre produsele stupului, mierea este cea mai
cunoscuta pentru efectele sale uimitoare. Contine vitamine, minerale si
aminoacizi care ajuta la functionarea optima a sistemului imunitar, dar
este eficienta si pentru combaterea simptomelor colonului iritabil,
precum si in ulcerul gastric. Cantitatea indicata este de doua lingurite
de miere de trei ori pe zi. Propolisul este iarasi un produs al
stupului extrem de eficient in intarirea imunitatii. De regula, se
consuma 10 grame de propolis inainte de masa. Se mesteca timp de 15-20
de minute, dupa care se inghite. Alternativ, se pot lua si 20-40 de
picaturi de tinctura de propolis cu o lingurita de miere.
Alte plante cu efect benefic in cresterea imunitatii sunt
rozmarinul, valeriana, salvia, talpa-gastei, radacina de lemn dulce,
brusturele, cimbrisorul, ienuparul si macesele. Se recomanda consumul
sub fprma de infuzie, 3 cani pe zi. Unele suplimente alimentare cu ulei
de catina sau de peste, Omega3 sau Coenzima Q10, echinaceea pot fi de
ajutor la venirea sezonului rece. Hidratarea corespunzatoare – 2-3 litri
de apa pe zi - si dieta nu trebuie nici ele uitate pentru ca factorii
care influenteaza sistemul imunitar tin de alimentatie. Antioxidantii nu
rr trebui sa lipseasca de pe masa zilnica, mai ales cei continuti in
fructe si legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu