De ce sa inlocuim zaharul cu mierea de albine
Nutriţioniştii ne recomandă să înlocuim zahărul (despre care s-a dovedit că este cancerigen şi că duce la obezitate) cu mierea. Pe lângă apă biologică şi zaharuri (fructoză, glucoză, maltoză, zaharoză), acest aliment-minune este o sursă excelentă de vitamine.Mierea conţine vitamine din complexul B, dar şi vitaminele C, A, D şi K. În plus, acest aliment îți aduce un plus de potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom şi iod.
Am putea spune că mierea este mica noastră farmacie la borcan. Iată ce afecţiuni previne şi tratează acest aliment-minune:
Scade riscul apariţiei diabetului
În urma unor studii, s-a dovedit că persoanele care au înlocuit zahărul cu mierea și-au scăzut riscul de a face diabet cu până la 70%. În plus, se pare că aceia care au făcut această schimbare în alimentaţia lor au șanse mai mici de a se îngrăşa.
Previne constipaţia
Prsoanele care mănâncă zilnic miere sunt ferite de constipaţie. Două linguriţe cu miere în fiecare dimineaţă sunt suficiente ca să stai la distanţă de această afecţiune.
Este excelent antibiotic natural
Mierea propolizată, care este obținută din miere și propolis, are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice. Pe de altă parte, persoanele care consumă zilnic mierea neprocesată previne ulcerele gastrice.
Vindecă rănile
Mierea de albine împiedică infectarea zonelor cu tăieturi minore şi julituri. Datorită consistenţei groase, mierea nu permite bacteriilor să pătrundă în rană. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat, poţi aplica puţină miere de albine şi bandaja zona afectată.
Ţine cancerul la distanţă
Acest aliment-minune conţine şi flavonoide, compuşi antioxidanți recunoscuţi pentru faptul că reduc riscul apariţiei cancerului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu