Combina morcov, peste si bere, rezultatele sunt uimitoare
Morcov, peste si bere – trei alimente indispensabile sanatatii! Vital pentru starea de bine a organismului, buna functionare a sistemul digestiv influenteaza nu doar greutatea corporala, ci si imunitatea. Astfel, mentinerea sanatatii sistemului digestiv face parte dintr-un stil de viata sanatos.
Un element- cheie in digestie este, bineinteles, dieta! Fibrele,
magneziul si acizii grasi Omega 3 sunt inclusi de nutritionisti pe lista
recomandarilor atunci cand vine vorba despre mentinerea in parametri
normali a functionarii sistemului digestiv.
Morcovii aduc un aport semnificativ de fibre in
organism. O portie medie de morcov crud, mai exact 128 grame, contine o
cantitate de 4 grame de fibre. Avand un continut bogat in calciu, fosfor
si magneziu, morcovii ajuta organismul la mentinerea oaselor puternice
si a unui sistem nervos sanatos. Potrivit medicilor specialisti,
magneziul prezent in aceste legume joaca, la randul sau, un rol
important in digerarea grasimilor si absorbtia substantelor nutritive.
Omega 3 este un compus lipidic necesar pentru
sanatatea organismului si care este prezent in carnea de peste.
Includerea carnii de peste (somon, sardine, hering) in meniu poate fi
foarte eficienta impotriva problemelor digestive. Consumul carnii de
somon poate asigura 61,2% din doza zilnica recomandata de Omega 3, in
timp ce sardinele si heringul contin in medie 1 gram de Omega 3 la 100
grame de carne si ar putea furniza 50% din necesarul zilnic de acizi
grasi esentiali unei bune functionari a organismului.
Potrivit studiilor realizate in domeniu, datorita fibrelor solubile
pe care le contine, berea poate avea un efect benefic asupra sistemului
digestiv. Pentru ca efectul sa devina posibil, specialistii pun
accentul insa pe moderatie. „Berea este o
bautura-aliment care prin continutul de fibre (solubile) ar putea
stimula secretia de gastrina, colecistochinina, pancreatite, enzime si
acid gastric, substante care pot contribui la favorizarea unui tranzit
intestinal adecvat. Toate acestea insa pot fi posibile doar in
conditiile unui consum moderat de bere”, afirma Dr. Corina Zugravu,
Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un
consum moderat de bere inseamna 330 ml/zi in cazul femeilor si 660 ml/zi
in cazul barbatilor. 300 ml de bere pot contine pana la un gram de
fibre solubile.
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate
cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri
fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul
UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in
cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin
Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de
nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea,
doctor in stiinte ingineresti.
Înfiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data
de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie
are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere
asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si
diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitatii medicale si a
publicului larg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu