Ceai de macese - principale beneficii
Macesele pot fi consumate crude, in salate, insa,
pentru tratarea diverselor afectiuni, se pot cumpara din farmacie (sau –
de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct -
toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.
Ceai de macese - beneficii:
1. Alunga oboseala
Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2,
K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu
fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care
alunga oboseala.
2. Intaresc imunitatea organismului
Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului,
prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa etc).
Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.
Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.
3. Trateaza afectiunile digestive
Ceaiul de macese trateaza intoxicatiile, diareea si alte probleme digestive.
Cum se prepara infuzia? Doua linguri de macese proaspete sau o
lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul
se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se
bea caldut.
4. Combat alergiile
Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul si pulberea de
macese sunt indicate in tratarea bronsitelor, astmului si alergiilor.
In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, faringita, pneumonie.
5. Protejeaza inima
Antioxidantii din compozitia lor au un rol protector pentru inima.
Astfel, infuzia de macese scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul
rau si normalizeaza circulatia sangelui.
6. Te ajuta sa slabesti
Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat
de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. 3 cani de ceai de macese pe
zi te scapa de constipatie. Totodata, macesele stimuleaza arderile,
contribuind la reducerea depozitelor de grasime.
7. Previn cancerul
Antioxidantii, flavonoidele, polifenolii si toate substantele
active din compozitia maceselor au capacitatea sa previna anumite forme
de cancer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu