Otet de mere preparat in casa, Metoda de preparare

Otet de mere preparat in casa, Metoda de preparare

Otetul de mere este unul dintre cele mai grozave ingrediente de pe pamant! Acesta prezinta numeroase beneficii, oamenii folosindu-l pentru imbunatatirea sanatatii parului, reglarea nivelului de zahar din sange, sanatatea pielii si, evident in scopuri alimentare.
Daca vreti sa va bucurati de maximum de beneficii pe care vi le poate aduce otetul de mere, trebuie sa vi-l preparati singuri la voi acasa. Este extrem de usor de facut si nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente simple pe care cu totii le avem in bucatarie.
Cele mai bune mere pentru cel mai bun otet de mere
Este musai sa cumparati mere organice care sa nu fi fost tratate cu pesticide sau alte chimicale. Merele se tin in frigider. Puteti folosi la prepararea otetului atat pielea cat si miezul merelor, insa numai daca acestea sunt organice. Daca nu aveti, totusi, posibilitatea de a cumpara mere netratate, pastrati numai miezul acestora.
Indata ce aveti cantitatea de mere indicata, puteti incepe procesul de fermentare pentru a obtine cel mai bun otet de mere. Puteti lasa merele intregi daca preferati asa.
Curatati-va bine instrumentele de lucru
Este absolut esential sa va curatati bine ustensilele de lucru pentru prepararea otetului de mere caci numai asa veti putea preveni aparitia bacteriilor in otet. In plus, veti putea preveni si dezvoltarea mucegaiului si veti promova cresterea bacteriilor bune.
Spalati cu mare grija si atentie recipientele folosind apa calda si clatiti cu apa rece. Daca aveti in bucatarie o masina de spalat vase, este nemaipomenit. Nu numai instrumentele de lucru trebuie sa fie curate, ci si voi. Mainile si unghiile trebuie sa fie impecabile.
Otetul de mere pe care il achizitionati din magazine este curat si clar intrucat trece printr-un proces de filtrare. Atentie insa, acesta nu are bacterii bune si enzime si de aceea nu aduce niciun beneficiu sanatatii. La polul opus, otetul de  mere preparat in casa este foarte bogat in enzime, proteine si bacterii sanatoase.
Veti observa ca preparatul va avea gunoaie de plutesc la suprafata, insa nu trebuie sa va panicati, este normal. Doar inlaturati-l cu grija. Ceea ce nu trebuie sa vedeti in  otetul de mere pregatit acasa este mucegaiul pentru ca inseamna ca otetul este stricat.
Otetul de mere preparat acasa
Ingredientele de care veti avea nevoie:
6-8 mere
2 linguri miere organica
Apa filtrata
Otet de cidru de  mere organic, nefiltrat si nepasteurizat(daca aveti)
Un borcan de sticla
Metoda de preparare
Puneti merele taiate in borcan. Turnati apa cat sa le acopere. Adaugati mierea si amestecati bine pana la dizolvarea completa. Daca aveti in casa otet de mere nefiltat puteti adauga putin.
Acoperiti borcanul pentru a nu permite musculitelor sa intre. Borcanul trebuie sa ramana la temperatura camerei, dar trebuie sa fie ferit de lumina soarelui. Acoperiti-l cu o carpa sau cu filtrul de cafea.
Lasati merele la fermentat 2-3 saptamani. Verificati continutul la fiecare cateva zile, trebuie ca merele sa fie complet inecate in lichid. Verificati si daca nu cumva a aparut mucegaiul.
Dupa cele 2-3 saptamani scoateti lichidul din borcan si puneti-l intr-un alt borcan, acoperiti cu un capac. Se lasa inca 1-2 saptamani si se amesteca in fiecare zi.
Daca totul a decurs cum trebuie, cel mai bun otet de mere preparat natural, la voi acasa, este gata! Puneti-l intr-o  sticla si pastrati la frigider pentru a opri procesul de fermentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu