Sursa de vitamine, ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si A si de minerale: magneziu, potasiu, cupru, mangan si o cale prin care iti poti asigura o parte importanta din antioxidantii necesari combaterii efectelor radicalilor liberi.
Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra depozitelor de
grasime. Consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul si topeste
celulele adipoase. Ceaiului de ghimbir calmeaza durerile de cap prin
efectul unor principii cu efect antiinflamator din ghimbir. Oamenii de
stiinta sustin ca ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon si
ovarian si slabeste rezistenta celulelor canceroase la tratamentele
specifice, in special la chimioterapie.
Ceaiul de ghimbir este un tonic general pentru organism,
imbunatateste circulatia sangelui si previne aparitia bolilor cardiace,
iar peste toate acestea se adauga si recunoascuta capacitate a
ghimbirului de a combate senzatia de greata, inclusiv a greturilor din
timpul sarcinii.
Spala bine o radacina proaspata de ghimbir. Da radacina prin
razatoarea cu gauri mari. La o cana de ceai ai nevoie de circa doua
lingurite cu varf de razatura de ghimbir. Pune aceata cantitate intr-un
vas, adauga o cana si jumatate de apa rece si pune la fiert. Dupa ce
incepe sa clocoteasca, acopera si lasa la foc mic inca 10 minute. Ceaiul
rezultat este foarte aromat, usor iute, dar foarte placut la gust. Poti
adauga putina miere si suc de lamaie. Restul ghimbirului ras se poate
pastra in congelator in cantitati portionate pentru cate o cana de ceai,
ca sa-l ai usor la indemana. Ghimbirul inghetat se pune direct in apa
la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu