Legatura dintre constructiile antice si sunet

Legatura dintre constructiile antice si sunet

După ani de cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că există o legătură strânsă între vechile construcții, piramide, temple și sunet. Acestea au o acustică deosebită. Nu este întâmplător faptul că, în aceste locuri se desfășurau ritualuri, incantații, profeții.

Vibrațiile din interiorul piramidelor și al templelor au o frecvență de 110 Hr., situație care antrenează activitatea cortexului prefrontal care duce la stări emoționale, transă sau activități creative.

Se spune că mayașii aveau capacitatea de a impresiona pietrele. Piramidele și celelalte structuri din piatră construite de mayași au o acustică excepțională. În toate structurile antice au fost descoperite vase de lut neacoperite care aveau rolul de a amplifica sunetul.

În vechile catedrale, mănăstiri sau temple, în pereții acestora erau introduse vase de lut în scopul creșterii acusticii. Vasele au fost descoperite numai în pereții de la răsărit ai construcțiilor.

Vechile civilizații cunoșteau o tehnică deosebită, pe care lumea modernă a descoperit-o în secolul al XIX-lea. Această tehnică de construcție a fost preluată și de masoni, care utilizează pentru sporirea acusticii amfore.
Conform specialiștilor, aceste vase de lut pot amplifica sunetul de trei ori. Una dintre caracteristicile vechilor catedrale este acustica. Structurile din piatră descoperite în Irlanda, Turcia sau Malta prezintă o acustică excepțională.

Se spune că sunetul prin vibrațiile lui ne ajută să pătrundem dincolo de realitate, printr-o stare de liniște și echilibru interior.
Cuvintele rostite în astfel de locații, catedrale, temple, mănăstiri produc vibrații cu o frecvență ridicată, care fac ca fraza rostită, cuvântul rostit, să ne inducă o anumită stare.

Se produce o dezactivare a centrului de vorbire, în același timp se crează un decalaj temporar între partea stângă a creierului și cea dreaptă.

Cercetătorii de la Universitatea Princeton au descoperit că această tehnică de construcție cu ajutorul vaselor de lut, crează o acustică și în încăperile care se află în subteranul acestor edificii.

Cercetătorii susțin că pereții subterani tăiați în calcar cântă. Această descoperire a fost conexată cu o altă descoperire realizată în anul 1969, de către astronauții misiunii Apollo 10 care au survolat solul lunar. Aceștia au înregistrat sunete ciudate pe care Luna le emitea.

Era un fel de muzică bizară care se putea auzi de la o altitudine de 1500 de metri față de Lună. Sunetele erau produse de Lună ca și cum aceasta ar fi fost un amplificator uriaș. Ce a generat acest fenomen straniu? Poate faptul că Luna este goală în interior, sau poate nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu