Cat de importanta este vitamina K
Vitamina K produce proteine care sunt esentiale coagularii sangelui si opresc sangerarile.
Colaboreaza extraordinar alaturi de vitamina D
pentru a permite calciului sa ajunga in oase si pentru a le face sa fie
mai puternice. Nivelul scazut de vitamina K duce la cresterea riscului
unei fracturi, noteaz one.ro.
Alte beneficii ale vitaminei K care nu au fost inca demonstrate
stiintific este reducerea riscului de Alzheimer si cancer la prostata.
Doza zilnica de vitamina K variaza in functie de varsta,
bineinteles, greutate. Oricum, un simplu ghid orientativ pentru adulti
este de 0,001mg de vitamina K la fiecare 1kg al corpului. Iata de unde
poti asimila aceasta vitamina.
Ierburi: busuioc, salvie, cimbru, patrunjel, coriandru, maghiran si arpagic.
Legume cu frunze verzi: varza, spanac, mustar, funze de nap
Salata verde: ceapa de primavara, creson de gradina, ridichi, salata verde, salata rosie, telina
Brasicacee: varza de Bruxelles, broccoli, varza creata si conopida
Condimente: ardei iute, boia, praf de chili si curry
Alte surse: sparanghel, fenicul, praz, muraturi, soia, ulei de masline si fructe uscate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu