Despre planetele mercur si venus

Despre planetele mercur si venus

Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare. Suprafața sa seamănă foarte mult cu cea a Lunii. Cu toate că are dimensiuni mici, 4960 kilometri diametru, Mercur prezintă un nucleu metalic, mult mai gros față de cel de pe Marte.

Cu toate că este apropiat față de Soare, Mercur prezintă gheață pe suprafața sa. O zi pe Mercur echivalează cu 59 de zile pământene, iar perioada de revoluție în jurul Soarelui este de 88 de zile. O primă concluzie este că Mercur se rotește foarte lent în jurul axei sale și foarte repede în jurul Soarelui.

Suprafața planetei Mercur prezintă multe cratere, unele ajungând la 1300 de kilometri diametru. Traiectoria lui Mercur este sub formă de elipsă, cel mai apropiat punct de Soare fiind la 46 milioane de kilometri.

Specialiștii nu pot explica existența calotei glaciare pe suprafața planetei, precum și luminile care se produc în atmosfera lui Mercur. O altă planetă care nu și-a devoalat toate misterele este planeta Venus. Se cunoaște faptul că la suprafața acestei planete, temperatura este de 460 grade Celsius.



Venus ocupă poziția a treia în topul celor mai strălucitoare corpuri celeste. Venus este planeta cea mai apropiată de Pământ și are o mișcare retrogradă, invers acelor de ceas.

Conform legendelor, venusienii au venit pe Pământ și au construit orașul Tiahuanaco, lângă lacul Titicaca. Orașul a fost construit în sudul Boliviei, la o altitudine de aproape 4000 de metri.

În anul 1549, când spaniolii au debarcat în această zonă, au întrebat pe băștinași cine a construit acest oraș. Indigenii susțineau că a fost construit acum 10000 de ani de giganți, într-o noapte. Blocurile monolitice au o greutate de la 40 de tone la 130 de tone și au fost transportate de la o distanță mai mare de 80 kilometri.

Sunt specialiști care consideră că civilizațiile Mu, Hiperboreană și cea a atlanţilor au fost create de venusieni. Legenda vorbește despre o femeie venusiană numită Orejona, femeia cu patru degete la o mână. Rolul său a fost de a crea o nouă lume.

În sit-urile de la Tiahuanaco au fost descoperite gravuri care reprezintă oameni cu patru degete la o mână. O altă legendă tibetană relatează că poporul din Agartha are particularitatea de a avea patru degete la o mână.

Pentru că venusienii nu s-au adaptat la atmosfera terestră, s-au refugiat în interiorul Pământului. Aztecii au mai multe legende în care se spune că strămoșii lor au venit de pe planeta strălucitoare, planeta Venus.

Planeta Venus este considerată sora geamănă a Pământului. Cele două planete au o suprafață asemănătoare ca formă și structură, dar și ca vechime. Faptul că nu prezintă cratere indică faptul că sunt planete mai tinere. Mișcarea retrogradă a planetei Venus a fost explicată printr-o gigantescă coliziune pe care ar fi avut-o planeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu