Ce proprietati are papadia pentru sanatate
Banala păpădie este considerată de către specialiştii în domeniu tratamentul minune al medicinei naturale. Citeşte acest articol şi vei afla ce proprietăţi miraculoase are această plantă şi ce afecţiuni poţi trata cu ea.Frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, acizi fenolici şi steroli. În plus, acestea mai au în compoziţie şi flavonoide, săruri de potasiu şi cumarine. Pe de altă parte, sunt o sursă bogată de vitamine: A, B, C, D şi H, dar şi de luteină şi betacaroten.
Te scapă de kilogramele în plus
Păpădia conţine substanţe care ajută la pierderea în greutate. Aşa că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să bei două căni de ceai, din această plantă, pe zi. Neapărat una dintre ele trebuie să fie consumată imediat după ce te-ai trezit (pe stomacul gol).
Ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi
Acceastă plantă îmbunătăţeşte funcţiile hepatice şi ajută la vindecarea bolilor de ficat şi a vezicii biliare. Mai trebuie specificat şi faptul că la dizolvarea pietrelor de la rinichi. Specialiştii mai spun despre această plantă că te poate ajuta să scapi de constipaţie.
Reglează tensiunea arterială
Păpădia are în compoziţie şi foarte mult potasiu. Acesta este şi motivul pentru care această plantă este indicată în reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, această plantă elimină depunerile de grăsime de pe vase şi artere.
Decoctul de păpădie este indicat în diabet
Decoctul de păpădie se recomandă în afecţiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Iată cum se prepară: în 250 ml de apă se pun două linguri de rădăcină de păpădie uscată. Amestecul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. Apoi, se strecoară. Din acest decoct se beau, în fiecare zi, câte două căni.
Infuzia de păpădie previne bolile de rinichi
Infuzia de păpădie este excelentă pentru ficat și rinichi. Iată cum se prepară: se amestecă 2 lingurițe de plantă uscată și 250 ml apă. După ce a dat în clocot, se lasă la infuzat (vreo 15 minute). La final, se strecoară și poate fi băut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu