Supa de linte detoxifica organismul
Iti place sa mananci si ai ales sa mananci sanatos, insa nu prea ai
timp sa gatesti, asa ca nu o data ti s-a intamplat sa deschizi
frigiderul si sa iei o gustare frugala cu ce ai la indemana. Acesta, insa, nu este un obicei tocmai sanatos, asa ca noi iti propunem reteta de supa de linte care te va scoate din impas si iti va oferi un pranz delicios, sanatos si detoxifiant.
INGREDIENTE
2 cesti de piure de dovleac
2 cesti de morcovi (curatati de coaja si tocati)
2 cani de cartofi (taiati)
2 cani de telina (taiata)
1 cana de linte verde
3/4 de cana de boabe de fasole galbena (poti inlocui cu aceeasi cantitate de linte)
1 ceapa (tocata)
5 catei de usturoi (pisati)
8-10 cani de supa de legume
2 lingurite de condimente provensale
1 lingurita de sare (dupa gust)
La final, adauga:
2-3 cani de varza kale (fara tija si tocata)
1 ceasca de patrunjel (tocat marunt)
1/2 de ceasca de ulei de masline – ulei de masline cu rozmarin sau
cu alta aroma ar fi delicios un strop de vin de Xeres, otet din vin rosu
ori suc de lamaie pentru un gust usor intepator.
PREPARARE
Pune toate ingredientele intr-o oala cu capac sau intr-o oala
minune. Acopera si lasa sa fiarba la foc mare timp de 5-7 ore sau la foc
mic aproximativ 7-8 ore.
Scoate 4 cani de supa si pune-le in blender impreuna cu uleiul de
masline. Amesteca cele doua ingrediente pana ce obtii o consistenta
cremoasa. Adauga aceasta crema peste restul de supa si amesteca sa se
incorporeze. Apoi, pune varza kale si patrunjelul. Opreste focul si lasa
supa sa “respire” un pic inainte de a o servi.
Daca doresti, poti asezona, dupa gust, cu vin se Xeres, otet de vin rosu ori zeama de lamaie si o poti manca cu crutoane sau parmezan razuit. Aceasta combinatie poarte numele de “echilibru in detoxifiere”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu