Remediu impotriva tusei, cimbrisor infuzat in miere

Remediu impotriva tusei, cimbrisor infuzat in miere

Nimanui nu ii place sa sufere din cauza tusei si toti cautam remedii pentru a trata cat mai bine acest simptom neplacut. De multe ori, cele naturiste sunt mai eficiente si au mai putine efecte secundare decat medicamentele conventionale. Mierea si cimbrisorul formeaza combinatia imbatabila impotriva tusei. Iata cum se prepara mierea infuzata cu cimbrisor:

Ingrediente

Cimbrisor proaspat
Miere organica

Mod de preparare
Se pune cimbrisorul intr-un borcan, pana se umple aproximativ jumatate, apoi se completeaza cu miere. Agitati un pic borcanul pentru ca mierea sa acopere in intregime planta si pentru a elimina cat mai mult din bulele de aer.

Infiletati capacul si puneti borcanul intr-un loc cald - este bine si la fereastra, timp de 2 saptamani. Dupa cele doua saptamani, verificati daca mierea miroase si are gust de cimbrisor. Daca nu, mai lasati cateva zile. Cand credeti ca este bine infuzata, strecurati mierea intr-un recipient de sticla su o pastrati la racoare. Poate fi pastrata timp de cateva luni.

Cimbrisorul este eficient in tratamentul tusei si chiar bronsitei, dar este, de asemenea, un agent antimicrobian, antibacterien si antiviral, ceea ce-l face minunat atunci cand esti bolnav. Ceaiul de cimbrisor te ajuta daca esti congestionat.

De cealalta parte, mierea calmeaza durerea in gat si tusea si este usor de administrat copiilor. Nu toti copiii vor sa bea o ceasca cu ceai de cimbrisor, dar cati dintre ei ar refuza o lingura de miere? Mierea infuzata cu cimbrisor este o modalitate excelenta de a trata tusea celor mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu