Efecte surprinzatoare ale ghimbirului

Efecte surprinzatoare ale ghimbirului

Ghimbirul este un aliat al frumusetii, intareste sistemul imunitar si inlatura greturile. Medicul Luminita Florea spune pentru Gandul ce alte roluri importante poate avea in viata noastra.

“Ghimbirul (cunoscut si ca piperul alb) este numele unei plante aromatice bogate in uleiuri eterice, deosebit de pretuita in bucatariile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh. In Canada, Australia, Jamaica, Kenya se consuma o asa-zisa "bere" din ghimbir (ginger beer) care de fapt este o bautura non-alcoolica, racoritoare. Substantele active importante pe care le contine ghimbirul sunt compusi specifici numiti gingeroli (fenoli, ulei volatile), efectele lor acoperind un spectru larg de afectiuni sau probleme de sanatate”, spune medicul specialist in diabet si nutritie Luminita Florea pentru Gandul.

1. In raceala, ceaiul de ghimbir este un calmant ideal pentru inflamatia gatului, raguseala si febra. Actioneaza asupra plamanilor, ajuta  la eliminarea mucozitatilor, are efect decongestionant respirator.

2. De asemenea, sub forma de ceai, are efecte remarcabile in tratarea edemelor.

3. Indigestia poate fi tratata cu ghimbir proaspat. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta la usurarea digestiei, elimina gazele, are efecte antiemetice (inlatura senzatia de voma).

4. Ghimbirul este folosit ca antidot in caz de rau de mare, dar si pentru pentru combaterea raului de altitudine, de masina, de miscare de rotatie.

5. Efecte antialergice – trateaza bronsita si astmul bronsic (folosit ca adjuvant al tratamentelor medicamentoase clasice, sub forma de tinctura de ghimbir).

6. Actioneaza la nivel neurologic, inlatura durerile de cap de natura nevralgica si spastica.

7. Este folosit pentru inlaturarea greturilor si a starii de voma la femeile insarcinate.

8. Fiind bogat in magneziu, fosfor si aminoacizi, ghimbirul este omniprezent in industria dermatocosmetica, in cremele revitalizante pentru fata, in lotiunile pentru tratamentul alopeciilor, component al parfumurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu