Ce beneficii are iaurtul pentru sanatate

Ce beneficii are iaurtul pentru sanatate


Obișnuiești să consumi iaurt în fiecare zi? Oamenii de știință vin cu o veste bună pentru astfel de persoane: consumul zilnic a 30 de grame de iaurt reduce riscul de apariție a diabetului zaharat.

Mai exact, specialiștii susțin că predispoziția pentru această afecțiune cronică se reduce cu 20%.
Specialiștii de la Școala Medicală Harvard spun că alimentul este o metodă ieftină de a preveni apariția diabetului de tip II, afecțiune tot mai des întâlnită.

Având în vedere complicațiile care pot apărea ca urmarea a acestei afecțiuni, mai exact probleme cardiace, pierderea vederii, cercetătorii susțin că este foarte important să includem iaurtul în dietă.

La cercetarea, care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, au participat aproximativ 200.000 de femei și bărbați. Nici unul dintre voluntari nu suferea de diabet la începutul cercetării, urmând ca spre sfârșitul ei 15.156 să fie diagnosticați cu această prolemă de sănătate.

După ce le-au analizat dieta, specialiștii au observat că participanții care obișnuiau să consume iaurt, chiar și o dată la câteva zile, nu sufereau de diabet, iar riscul de apariție a acestuia era redus cu aproape 20% față de ceilalți voluntari.

,,Am observat că introducerea iaurtului în alimentație este de ajutor când vine vorba de prevenirea diabetului de tip II. Credem că bacteriile din iaurt ajută la menținerea optimă a metabolismului, ceea ce scade predispoziția către acestă afecțiune. Mai mult, persoanele care includ în dietă iaurtul au și tendința mai redusă de a consuma desert”, a afirmat Frank Hu, cercetător șef în cadrul proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu