Tratamente naturale pentru atacurile de panica

Tratamente naturale pentru atacurile de panica


Este bine de reținut că atacurile de panică apar în momentele de stres maxim și sunt semn de neglijare a propriilor nevoi, gânduri și dorințe.Cum să treceți mai ușor prin astfel de crize și cum să scăpați de ele? Iată câteva tratamente naturiste pentru atacurile de panică.

Atacurile de panică sunt niște crize foarte intense, care apar brusc și se întâlnesc, de obicei, la omenii foarte stresați sau după un eveniment neplăcut, precum divorț sau decesul cuiva drag. Atacurile de panică sunt însoțite de bătăi de inimă foarte puternice, presiune sanguină crescută, dificultăți în respirație, amețeală și oboseală.

Atacul de panică trebuie tratat ca pe o stare emoțională intensă, ce nu trebuie să sperie. Ideea este ca atunci când începe să priviți totul cu calm, atât cât puteți, să vă liniștiți și să lăsați atacul să își urmeze cursul. Este bine de reținut că atacurile de panică apar în momentele de stres maxim și sunt semn de neglijare a propriilor nevoi, gânduri și dorințe.Cum să treceți mai ușor prin astfel de crize și cum să scăpați de ele? Iată câteva tratamente naturiste pentru atacurile de panică.
Tratamente naturiste pentru atacuri de panică – reglarea respirației și ceaiul sau băile de levănțică

Un remediu foarte util pentru atacul de panică, mai ales la început, este să vă reglați respirația. Pentru a respira cât mai profund, întindeți-vă pe spate, îndoiți genunchii, lăsați mâinile ușor pe abdomen și inspirați adânc aerul direct în abdomen. Țineți 3 secunde și expirați cât mai mult aer. Repetați de 5-6 ori sau până vă liniștiți. Dacă puteți, încercați să vă gândiți la ceva frumos, un sentiment de bine, o persoană dragă, o activitate care vă face plăcere, etc.

Levănțica este recunoscută pentru proprietățile sale antidepresive, calmante, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru nevroze, depresii, psihoze. Ceaiul de levănțică, băut seara înainte de culcare, face minuni, în timp. Este excelent pentru insomnii, pentru perioadele de epuizare psihică și fizică. În atacurile de panică sunt indicate băile cu levănțică dar și aroma-terapia cu ulei. Așadar, pentru cine are muncă de birou, poate pune ulei de levănțică, dar mai ales acasă, unde mediul trebuie să fie primitor și liniștit. Un masaj la tâmple cu ulei de levănțică atunci când simțiți tahicardia dinainte de atacul de panică este un remediu foarte eficient.
Tratamente naturiste pentru atacuri de panică – medicamente naturiste pe bază de valeriană sau 5-HTP

Un alt tratament naturist pentru atacul de panică este și valeriana. Studiile au arătat că ingredientele active din această plantă se atașează la aceiași receptori din creier care sunt afectați de medicamentele antidepresive tip diazepam. Se iau 250 de mg de valeriană de două ori pe zi și 500 de mg la culcare. La fel de bine puteți bea ceaiuri de valeriană.

O substanță chimică cerebrală care calmează anxietatea, 5-hidroxitriptofanul (5-HTP), poate completa necesarul de serotonină. Această substanță din organismul uman provine din aminoacidul triptofan, dar se găsește în cantități mici și în semințele unei plante originare din Africa, Griffonia Simplicifolia. Suplimentele 5-HTP se obțin din extractul din această plantă. Doza zilnică este de 50 de mg de trei ori pe zi, însă nu începeți un tratament naturist cu această substanță dacă urmați tratament cu medicamente ca Prozac, Lustral sau Seroxat. Deoarece poate produce amețeli, este bine ca la începutul tratamentului să nu conduceți sau să nu desfășurați activități ce necesită coordonare sau maximă concentrare.

Un alt tratament naturist pentru atacul de panică este hameiul. Se știe că muncitorii care adună hameiul suferă de o stare de somnolență denumită „oboseala culegătorului de hamei”. Așadar, puneți 2 linguri de hamei uscat la o cană de apă fierbinte și beți nu mai mult de trei ori pe zi.

Suplimentele cu complexul de vitamine B pot fi un tratament excelent împotriva atacului de panică. Vitaminele din complexul B scad în mod natural stresul, deoarece organismul are nevoie de vitamine B pentru a produce serotonină. Așadar, ajutați-vă organismul prin vitaminizare.
Tratamente naturiste pentru atacuri de panică  - nu uitați de vitamine, mișcare și gândurile bune

În afară de vitaminizare, încercați să renunțați la produse ce pot agrava atacurile de panică, cum sunt cafeaua, băuturile alcoolice, băuturile răcoritoare ce conțin mult zahăr sau multă cofeină. Cercetările au arătat că persoanele care au mai des atacuri de panică sunt sensibile la cofeină.

Exercițiile aerobice sau o plimbare în ritm alert pot îmbunătății starea anxioasă. Exercițiile stimulează eliberarea de endorfine, substanțe chimice ce blochează durerea și dau o stare de bine. Rugăciunea sau meditația pot da rezultate foarte bune, dacă sunt practicate consecvent și pe termen lung.

Ce mai puteți face? Beți un pahar de lapte cald, laptele conține triptofan, aminoacidul folosit de creier pentru a produce serotonină. Alte alimente bogate în triptofan sunt carnea de curcan și bananele.

Un sfat: mergeți la doctor dacă aveți atacuri de panică dese, deoarece acestea pot ascunde afecțiuni mai grave, precum hipertiroidismul, hipoglicemia sau infarctul de miocard. Simptomele atacurilor de panică pot fi și efecte secundare la tratamentul medicamentos, așadar un motiv în plus pentru o vizită la medic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu