Sfecla rosie, excelenta pentru curatarea ficatului de toxine

Sfecla rosie, excelenta pentru curatarea ficatului de toxine

Pe langa antioxidanti, beneficiile consumului de sfecla rosie mai constau si in faptul ca aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magnezeiu, fie, cupru si fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetari, sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele.    

Pe lista cu beneficiile consumului de sfecla rosie mai trebuie spus ca ar avea rol in reglarea tensiunii arteriale si protejeaza de boli cardio vasculare. Mai exact, consumul de sfecla rosi ajuta la dilatarea vaselor de sange si nu lasa sa se depuna colesterolul sau sa se formeze cheaguri. Consumul de sfecla rosie este bun si pentru intarirea muschiului inimii, intrucat are un continut ridicat de potasiu.

De asemenea, pentru beneficiile consumului de sfecla rosie trebuie precizat si faptul ca sucul proaspat din aceasta leguma-minune poate indeplini un rol antiinflamator si energizant in cazul in care esti epuizat fizic. Sucul de sfecla rosie se recomanda dimineata la prima ora si ar putea fi chiar un inlocuitor destul de bun de cafea pentru cei care cauta alternative. 

Studiile au mai aratat si ca printre beneficiile consumului de sfecla rosie se numara si faptul ca ii poate ajuta pe cei care au probleme cu glanda tiroida. Acest lucru se datoreaza faptului ca sfecla rosie are un continut important de iod. Printre altele se mai spune despre sfecla ca ar putea fi de ajutor in combaterea aparitiei celulelor canceroase, intrucat stimuleaza aparitia celulelor rosii, stimuleaza sistemul imunitar si elimina toxinele din organism.    

Cei care au probleme cu tranzitul intestinal pot apela la sucul de sfecla rosie, intrucat se spune ca este un laxativ destul de bun si ajuta la deblocarea tranzitului intestinal si elimina toxinele din colon. De asemenea, poate fi de mare ajutor si pentru cei care au probeleme medicale cu vezici biliara si ajuta la scaderea nivelului colesterolului „rau”. De aceea, consumul de sfecla rosie este recomandat in curele de detoxifiere.    

Se mai spune despre sfecla rosie ca are un continut important si de aminoacizi, care sunt esentiali pentru dezvoltarea tesutului muscular. Studiile mai arata faptul ca pot apela la sucul de sfecla rosie si cei care sufera de gastrita hiperacida, intrucat este un puternic alcalin si calmeaza aciditatea stomacala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu