Sfecla rosie, excelenta pentru curatarea ficatului de toxine
Pe langa antioxidanti, beneficiile consumului de sfecla rosie mai constau si in faptul ca aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magnezeiu, fie, cupru si fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetari, sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele.
Pe lista cu beneficiile consumului de sfecla rosie mai trebuie spus
ca ar avea rol in reglarea tensiunii arteriale si protejeaza de boli
cardio vasculare. Mai exact, consumul de sfecla rosi ajuta la dilatarea
vaselor de sange si nu lasa sa se depuna colesterolul sau sa se formeze
cheaguri. Consumul de sfecla rosie este bun si pentru intarirea
muschiului inimii, intrucat are un continut ridicat de potasiu.
De asemenea, pentru beneficiile consumului de sfecla rosie trebuie
precizat si faptul ca sucul proaspat din aceasta leguma-minune poate
indeplini un rol antiinflamator si energizant in cazul in care esti
epuizat fizic. Sucul de sfecla rosie se recomanda dimineata la prima ora
si ar putea fi chiar un inlocuitor destul de bun de cafea pentru cei
care cauta alternative.
Studiile au mai aratat si ca printre beneficiile consumului de
sfecla rosie se numara si faptul ca ii poate ajuta pe cei care au
probleme cu glanda tiroida. Acest lucru se datoreaza faptului ca sfecla
rosie are un continut important de iod. Printre altele se mai spune
despre sfecla ca ar putea fi de ajutor in combaterea aparitiei celulelor
canceroase, intrucat stimuleaza aparitia celulelor rosii, stimuleaza
sistemul imunitar si elimina toxinele din organism.
Cei care au probleme cu tranzitul intestinal pot apela la sucul de
sfecla rosie, intrucat se spune ca este un laxativ destul de bun si
ajuta la deblocarea tranzitului intestinal si elimina toxinele din
colon. De asemenea, poate fi de mare ajutor si pentru cei care au
probeleme medicale cu vezici biliara si ajuta la scaderea nivelului
colesterolului „rau”. De aceea, consumul de sfecla rosie este recomandat
in curele de detoxifiere.
Se mai spune despre sfecla rosie ca are un continut important si de
aminoacizi, care sunt esentiali pentru dezvoltarea tesutului muscular.
Studiile mai arata faptul ca pot apela la sucul de sfecla rosie si cei
care sufera de gastrita hiperacida, intrucat este un puternic alcalin si
calmeaza aciditatea stomacala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu