LDL-colesterol reprezinta o parte importanta a procesului de ingustare a arterelor, numit si ateroscleroza
unele molecule de colesterol LDL care circula prin vasele de sange tind sa se depoziteze pe peretii arterelor. Acest proces incepe sa se produca inca din copilarie sau adolescenta;
leucocitele (celulele albe din sange) incearca sa “inghita” si sa
digere colesterolul LDL, cel mai probabil in incercarea de a proteja
vasele de sange;
in timpul acestui proces, leucocitele convertesc colesterolul LDL intr-o forma toxica, oxidata;
in timp, leucocitele si celulele de colesterol LDL se strang in
vasele de sangele, fapt care conduce catre aparitia unor umflaturi ale
arterelor, numite placi. Aceste placi sunt compuse din colesterol,
celule si alte ramasite;
aceste depuneri tind sa se extinda, facand ca placile sa creasca si, in timp, sa duca la blocarea arterelor.
Un pericol mai mare decat aceste depuneri il constituie ruptura
brusca a suprafetei care acopera aceste placi din vasele de sange.
Consecinta unui astfel de eveniment consta in formarea unui cheag de
sange pe artera, care provoaca atacul de cord.
Planta cu efect terapeutic, anghinarea este un excelent
detoxifiant, iar ceaiul are efecte anticolesterol si se prepara din 500
ml de apa clocotita la 2 lingurite de frunze uscate. Dupa ce ce atinge
punctul de fierbere, ceaiul se lasa deoparte, acoperit, cinci minute,
apoi se strecoara.
Este indicat a se bea o jumatate dimineata si restul inaintea
meselor de pranz si cina. Nivelul ridicat de cianina din compozitia
anghinarei asigura un nivel scazut al colesterolului „rau“ prin
stimularea eliminarii grasimilor si, mai mult decat atat, ajuta la
mentinerea unei valori constante a colesterolului „bun“.
Datorita actiunii intensive a anghinarei asupra grasimilor din
organism, aceasta planta determina si buna functionare a sistemului
cardiovascular, care este in corelatie directa cu nivelul grasimilor din
sange. Se recomanda cura cu anghinare pe o durata de doua saptamani pe
luna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu