Cartofii au proprietati anticancer

În ultimii ani, cartofii au fost incluși pe lista alimentelor pe care ar trebui să le consumăm mai rar, din cauza compoziției lor bogate în carbohidrați. Cu toate acestea, cartofii cruzi, precum și sucul de cartofi au o listă nesfârșită de beneficii pentru sănătate.

Tratează problemele digestive

Cartofii au fost folosiți de secole de persoanele cu probleme digestive, de la arsuri la stomac la indigestie. Un studiu din 2006 realizat de cercetători de la Universitatea din Freiburg, în Germania și publicat în revista „Phytomedicine“ arată că două treimi din pacienții cu astfel de neplăceri au prezentat semne de ameliorare a simptomelor atunci când au consumat regulat suc de cartofi.

Potrivit „Journal of Medicinal Plants“, sucul de cartofi este indicat și în caz de gastrită și ulcer gastric și ajută la curășarea intestinelor și reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal.

Are proprietăți anticancer
Deși cartofii nu tratează toate tipurile de cancer, un studiu publicat în revista „Food and Function“, în 2013, și efectuat de cercetători chinezi arată că o substanță care se găsește în sucul de cartofi numit patatină este capabilă să oprească proliferarea celulelor canceroase la șoarecii cu melanom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu