Ciocolata este obţinută dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte şi unele arome specifice.
Cacaua, care este cel mai mult folosită în ciocolată a fost acum mult timp numită ”mâncarea zeilor”. Ciocolata și cacaua sunt native din America de Sud și, au început să fie îmbrățișate cu entuziasm în urmă cu sute de ani, în primul rând ca o băutură delicioasă și mai târziu ca un baton de ciocolată comestibil.
În prezent, iubitorii de ciocolată știu că aceasta ajută la îmbunătățirea stării de spirit și că sporește un sentiment de bunăstare. Dar acestea două nu sunt singurele beneficii pe care le are asupra sănătății.
Datorită numărului mare de antioxidanți pe care îi conține cacaua, a atras cercetătorii să facă mai multe studii. Știința modernă a arătat în ultimul deceniu potențialul pe care îl are ciocolata pentru reducerea stresului, care contribuie la apariția bolilor și a îmbătrânirii. Ciocolata ajută la calmarea durerilor, tratarea anxietății, hiperglicemia și este rezistentă la insulină.
Iată care sunt cele mai bune beneficii ale ciocolatei:
1. Ajută la menținerea inimii sănătoase
Un studiu realizat în 2010 a arătat că ciocolata scade riscul de apariție a bolilor de inimă și scade tensiunea arterială. Un alt studiu arată că consumul zilnic de ciocolată neagră poate reduce semnificativ hipertensiunea arterială. Cacaua din ciocolată crește nivelul colesterolului bun din organism.
2. Stimulează starea de spirit
Cercetătorii din Australia au descoperit că cei care consumă cacao sunt mult mai calmi, mulțumiți și sănătoși. Un alt studiu realizat în 2015 a arătat că ciocolata îmbunătățește performanțele mentale și oboseala.
3. Este asociată cu menținerea unei greutăți sănătoase
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, a arătat că adulții care mănâncă ciocolată în mod regulat au de fapt un indice de masă corporal mai mic decât cei care nu o fac.
4. Are efecte anti-îmbătrânire
Studiile recente indică faptul că flavanolul care se găsește în cacaua din ciocolată poate reduce disfuncții cognitive legate de vârstă.
5. Menține creierul activ
În plus, un alt studiu american a arătat că dacă bei două căni de ciocolată caldă pe zi, aceasta ajută persoanele mai în vârstă să păstreze creierul sănătos și să fie mai abili în gândire.
6. Te eliberează de stres
Într-un studiu realizat pe un număr mare de oameni a arătat că cei care consumă ciocolată neagră este redus nivelul de stres, mai ales atunci când ai de vorbit în fața unui număr mare de persoane sau într-un interviu de angajare. Dacă consumi în fiecare zi un cub de ciocolată, timp de două săptămâni, se va reduce nivelul de hormoni de stres.
7. Ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
Oamenii de știință suedezi și finlandezi spun că, conform unor studii, consumul unei cantități moderate de ciocolată în fiecare săptămână poate reduce riscul de apariție de accident vascular cerebral.
8. Reduce riscul de apariție a diabetului
Cercetătorii britanici au descoperit că flavonoidele din ciocolată ar putea oferi protecție împotriva diabetului de tip 2, prin scăderea rezistenței la insulină și îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge.
9. Beneficiezi de energie
Ciocolata neagră îmbunătățește capacitatea de efort și a funcției mitocondriale generatoare de energie la adulți, potrivit unui studiu.
Cacaua, care este cel mai mult folosită în ciocolată a fost acum mult timp numită ”mâncarea zeilor”. Ciocolata și cacaua sunt native din America de Sud și, au început să fie îmbrățișate cu entuziasm în urmă cu sute de ani, în primul rând ca o băutură delicioasă și mai târziu ca un baton de ciocolată comestibil.
În prezent, iubitorii de ciocolată știu că aceasta ajută la îmbunătățirea stării de spirit și că sporește un sentiment de bunăstare. Dar acestea două nu sunt singurele beneficii pe care le are asupra sănătății.
Datorită numărului mare de antioxidanți pe care îi conține cacaua, a atras cercetătorii să facă mai multe studii. Știința modernă a arătat în ultimul deceniu potențialul pe care îl are ciocolata pentru reducerea stresului, care contribuie la apariția bolilor și a îmbătrânirii. Ciocolata ajută la calmarea durerilor, tratarea anxietății, hiperglicemia și este rezistentă la insulină.
Iată care sunt cele mai bune beneficii ale ciocolatei:
1. Ajută la menținerea inimii sănătoase
Un studiu realizat în 2010 a arătat că ciocolata scade riscul de apariție a bolilor de inimă și scade tensiunea arterială. Un alt studiu arată că consumul zilnic de ciocolată neagră poate reduce semnificativ hipertensiunea arterială. Cacaua din ciocolată crește nivelul colesterolului bun din organism.
2. Stimulează starea de spirit
Cercetătorii din Australia au descoperit că cei care consumă cacao sunt mult mai calmi, mulțumiți și sănătoși. Un alt studiu realizat în 2015 a arătat că ciocolata îmbunătățește performanțele mentale și oboseala.
3. Este asociată cu menținerea unei greutăți sănătoase
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, a arătat că adulții care mănâncă ciocolată în mod regulat au de fapt un indice de masă corporal mai mic decât cei care nu o fac.
4. Are efecte anti-îmbătrânire
Studiile recente indică faptul că flavanolul care se găsește în cacaua din ciocolată poate reduce disfuncții cognitive legate de vârstă.
5. Menține creierul activ
În plus, un alt studiu american a arătat că dacă bei două căni de ciocolată caldă pe zi, aceasta ajută persoanele mai în vârstă să păstreze creierul sănătos și să fie mai abili în gândire.
6. Te eliberează de stres
Într-un studiu realizat pe un număr mare de oameni a arătat că cei care consumă ciocolată neagră este redus nivelul de stres, mai ales atunci când ai de vorbit în fața unui număr mare de persoane sau într-un interviu de angajare. Dacă consumi în fiecare zi un cub de ciocolată, timp de două săptămâni, se va reduce nivelul de hormoni de stres.
7. Ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
Oamenii de știință suedezi și finlandezi spun că, conform unor studii, consumul unei cantități moderate de ciocolată în fiecare săptămână poate reduce riscul de apariție de accident vascular cerebral.
8. Reduce riscul de apariție a diabetului
Cercetătorii britanici au descoperit că flavonoidele din ciocolată ar putea oferi protecție împotriva diabetului de tip 2, prin scăderea rezistenței la insulină și îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge.
9. Beneficiezi de energie
Ciocolata neagră îmbunătățește capacitatea de efort și a funcției mitocondriale generatoare de energie la adulți, potrivit unui studiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu