Deși nu este o boală contagioasă, persoanele diagnosticate cu psoriazis sunt frecvent marginalizate şi excluse din societate, fiind discriminate pentru simplul motiv că pielea lor arată altfel decât în mod normal.
Afecțiunea este provocată, în primul rând, de stres, de stările de agitație, de infecții (cum ar fi amigdalita), anumite medicamente (ibuprofen, betablocante, litiu), expunerea prelungită la soare, consumul de alcool, fumatul etc.
Psoriazisul este o afecţiune care poate fi ţinută sub control cu ajutorul terapiilor moderne, recomandate de medic, precum și prin intermediul remediilor naturiste!
Băi cu fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt considerați unii dintre cei mai eficienți ,,calmanți'' naturali ai pielii. Ei sunt îmbogățiți cu vitamine și minerale, fiind astfel excelenți în hrănirea și vindecarea pielii deteriorate. Tratamentul sub formă de băi cu fulgi de ovăz este o modalitate eficientă de a calma mâncărimea, roșeața și iritațiile pielii.
Este necesar, de asemenea, să se mențină un nivel optim de hidratare a pielii prin aplicarea unei loțiuni intensiv hidratante în fiecare zi. Dacă pielea devine uscată, psoriazisul se va agrava.
Tratament cu săruri de la Marea Moartă
Efectuarea de băi cu săruri de la Marea Moartă este recomandată pentru pacienții cu psoriazis și duce la îmbunătățiri profunde.
Coaja de banană
Coaja de banană va calma pielea și va elimina erupțiile cutanate. Se masează ușor cu partea interioară a cojii de banană zonele afectate.
Bicarbonat de sodiu și apă
Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și patru lngurițe de apă. Se aplică amestecul cu o dischetă de bumbac pe zona afectată. Se lasă așa până se usucă locul și se desprinde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu