Arahidele proaspete previn aparitia cancerului

Arahidele se numără printre oleaginoasele care nu ar trebui să lipsească din alimentația niciunei persoane care își dorește să aibă un stil de viață sănătos. Beneficiile consumului de arahide sunt numeroase.

De exemplu, doar o mână de arahide furnizează organismului acizi grași esențiali omega 3, proteine și vitamine, adică substanțe care sunt esențiale pentru sănătatea organismului și pentru prevenirea îmbolnăvirii.
Îmbunătățește activitatea ficatului și a bilei, printre beneficiile consumului de arahide

Arahida este considerată o plantă leguminoasă. Înălțimea acesteia nu trece de 35 cm. Florile au culoarea galbenă. Este foarte interesant că, fructele, deși se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.

Arahidele conțin în special grăsimi (în cantitate foarte mare, aproape 50% din conținutul acesteia), protide (de asemenea, în cantitate mare – 30%), dar și numeroase săruri minerale, acid folic și vitaminele A, B1, B2, E, F, tanin.

Consumul de arahide aduce numeroase beneficii organismului. De exemplu, îmbunătățește activitatea ficatului și a bilei. În plus, arahidele sunt utilizate des și cu rezultate bune în situații de surmenaj intelectual, în oboseala fizică, dar și în facilitatea tranzitului intestinal. Pe de altă parte, arahidele sunt cunoscute și ca un factor de calmare și reechilibrare a activității rinichiului.

În plus, un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv și pot preveni intoxicațiile alimentare.

Arahidele previn și Alzheimer-ul. Vorbim despre o afecțiune degenerativă progresivă a creierului, care apare în special la persoanele în vârstă, trecute de 60 de ani. Dacă vrei să reduci cât mai mult posibilitatea de a suferi de această boală, este indicat să consumi constant arahide. Poți scădea riscul de Alzheimer precum și de alte afecțiuni ale creierului, datorită vitaminelor din complexul B (B1, B2, B3 și B6).
Beneficiile consumului de arahide: reduce riscul de cancer și previne depresia

Totodată, arahidele pot reduce riscul de cancer, datorită fitosterolilor din compoziția acestora. Aceste substanțe inhibă dezvoltarea celulelor bolnave și le protejează împotriva degradării.

Arahidele ajută și la prevenirea bolii acestui secol: depresia. Pentru a preveni depresia, este recomandat să consumi regulat arahide. Datorită triptofanului din aceste fructe oleaginoase, organismul va produce mai multă serotonină, un hormon al bunei dispoziții.

Beneficiile arahidelor nu se opresc aici. Aceste fructe au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Potrivit studiilor, arahidele pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiace și alte afecțiuni cronice.

Arahidele sunt bogate în fibre, care ajută la digestia alimentelor. Untul de arahide este recomandat în astfel de situații.

Este adevărat și  faptul că arahidele conțin grăsimi, însă, din fericire, acestea sunt grăsimi mono- și polisaturate, bune pentru organism. Arahidele nu îngrașă, atâta timp cât ai grijă câte mănânci. 30 g de arahide (în jur de 30 de bucăți) au 166 de calorii. La fel ca alte oleaginoase, arahidele conțin și fibre care le transformă în alimente sățioase. Acestea sunt recomandate chiar și în curele de slăbire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu