Crema de mai jos este usor de preparat si foarte eficienta impotriva ridurilor. Contine ulei de tamaie, ingredient care incetineste aparitia ridurilor si ajuta la atenuarea celor existente, in timp ce uleiul de lamaie da pielii stralucire si diminueaza petele de varsta.
Infuzia de flori de galbenele impreuna cu uleiul de galbenele confera pielii un efect calmant si astfel crema este benefica oricarui ten sensibil sau uscat.
Ingrediente:
o mana de flori uscate de galbenele
20ml de ulei organic de galbenele
20g ceara de albine
40ml ulei de migdale dulci
10ml suc proaspat de lamaie
3ml ulei esential organic de Frankincense (tamaie)
1ml ulei esential de lamaie
Mod de preparare
Se pun la fiert 300ml de apa. Intr-o cana se pun florile de galbenele si se toarna apa clocotita deasupra. Se acopera si se lasa 15 minute la infuzat. Infuzia obtinuta, racita, se pastreaza la frigider.
Intr-un vas de inox se topeste ceara de albine. Se adauga uleiul de galbenele si uleiul de migdale dulci si se bate energic cu o spatula de lemn. Apoi se adauga 2 linguri de infuzie de plante(cam 30 de ml) si sucul de lamaie in fir lent.
Se ia vasul de pe foc si se continua amestecarea pana ce crema s-a racit aproape de temperatura corpului. Adaugati uleiul de tamaie si uleiul de lamaie si amestecati bine. Crema se toarna in borcanele cand s-a racit complet. Se pastreaza la loc intunecat sau in borcane din sticla bruna.
Infuzia de flori de galbenele impreuna cu uleiul de galbenele confera pielii un efect calmant si astfel crema este benefica oricarui ten sensibil sau uscat.
Ingrediente:
o mana de flori uscate de galbenele
20ml de ulei organic de galbenele
20g ceara de albine
40ml ulei de migdale dulci
10ml suc proaspat de lamaie
3ml ulei esential organic de Frankincense (tamaie)
1ml ulei esential de lamaie
Mod de preparare
Se pun la fiert 300ml de apa. Intr-o cana se pun florile de galbenele si se toarna apa clocotita deasupra. Se acopera si se lasa 15 minute la infuzat. Infuzia obtinuta, racita, se pastreaza la frigider.
Intr-un vas de inox se topeste ceara de albine. Se adauga uleiul de galbenele si uleiul de migdale dulci si se bate energic cu o spatula de lemn. Apoi se adauga 2 linguri de infuzie de plante(cam 30 de ml) si sucul de lamaie in fir lent.
Se ia vasul de pe foc si se continua amestecarea pana ce crema s-a racit aproape de temperatura corpului. Adaugati uleiul de tamaie si uleiul de lamaie si amestecati bine. Crema se toarna in borcanele cand s-a racit complet. Se pastreaza la loc intunecat sau in borcane din sticla bruna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu